Forum Discussion

OFFik's avatar
OFFik
Rising Vanguard
1 month ago

Battlefield 6 znika z zainstalowanych gier

Hej, jakiś czas temu dwukrotnie zdarzył mi się błąd ze znikającym Battlefield 6. 
Załączam screeny przed restartem apki i po restarcie, gra już się wtedy pojawiła w bocznym pasku.
Miałem długo włączone EA App w tle (przez parę godzin), możliwe że wywołane na pulpicie nawet.

Najgorsze jest to, że kiedy ten błąd występuje to nie mam gry nawet w swojej bibliotece, mogę jedynie ją zakupić ponownie. Dlatego za pierwszym razem kiedy zobaczyłem ten błąd to trochę się przestraszyłem :D I tak, przeklikałem wszystkie zakładki i gra nie pojawiła się w zainstalowanych. Dopiero całkowite zamknięcie i ponowne uruchomienie pomogły.

Nie mam zainstalowanych innych gier, więc w sumie nie wiem czy tyczy się to tylko BF6 czy ogólnie wszystkich instalowanych gier.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej OFFik​ 

Taka sytuacja może mieć miejsce przy długiej bezczynności EA app. Ponowne uruchomienie programu, lub komputera rozwiązuje ten problem we większości przypadków. 

Czasem może być koniecznie wylogowanie się i ponowne zalogowanie do aplikacji. 

• walas85's avatar
    walas85
    Rising Hotshot
    1 month ago

To chyba bolączka wszystkich, w moim przypadku ten błąd występuje bardzo często a loguje się do tej aplikacji prawie codziennie - i nie jest mi do śmiechu kiedy z 91 gier w mojej bibliotece nagle się robi tylko 31.

EA app jest bardzo, ale to bardzo zawodną i problematyczną aplikacją do gier a kiedy dochodzi do tego podwójne "współgranie" między EA App a Steam to już zaczynają się totalne cyrki. 

EA powinno całkowicie zrezygnować z tego bubla (bo dla nich to tez pewnie problematyczny element), tak jak to zrobił Microsoft z Bethesda.net kiedy ich przejął, przenosząc całe biblioteki graczy na stabilną i dobrze działająca platformę - Steam. Skoro i tak EA sprzedaje tam gry to po co rozdrabniać się pomiędzy nimi skoro i tak ta druga platforma ma większy rynek i zwolenników.

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 13 hours ago
1,656 Posts