Forum Discussion

Sz0gUnN's avatar
1 year ago

Brak możliwości powiązania konta EA z kontem XBOX

Cześć, mam problem tak jak w temacie, nie mogę powiązać mojego głównego konta EA z kontem Xbox. Gdy daje opcję link w połączeniach, faktycznie pvrzekierowywuje mnie do zalogowania się w Microsoft, po wykonanym logowaniu wyskakuje komunikat że moje konto Xbox jest już powiązane z innym kontem EA które nawet nie istnieje. Próbowałem się skontaktować z supportem lecz to jest niemożliwe, po godzinnej rozmowie na chacie ( wydaje mi się że rozmawiałem z botem) nic to nie dało, kazali mi się skontaktować po pewnym czasie, a jak się okazało już nie miałem opcji rozmowy po tym pewnym czasie 

5 Replies

• widziałem na innych tematach graczy że mają podobny problem tylko że za każdym razem kończy to sie odpowiedzią „skontaktuj się z nami” tylko ze właśnie nie da się skontaktować 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Sz0gUnN 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy możesz nieco rozjaśnić dlaczego uważasz że konto EA powiązane z Twoim kontem Xbox nie istnieje? 

Czy konto Xbox, które próbujesz połączyć jest aktywnym kontem na którym grasz? 

• Moje konto Xbox jest aktualnym kontem, stworzyłem specjalnie nowe konto są by sprawdzić czy mogę je połączyć z moim głównym kontem i mogłem. Na myśli nie istniejące mam to ze na początku komunikat wyświetlał losowy email z końcówką anonymous.ea.com, teraz wyświetla końcówkę gmai, sprawdzałem nie ma nigdzie takiej domeny 

• W skrócie, na moim głównym koncie i aktualnym Xbox nie mogę połączyć konta z głównym ea ponieważ jest już powiązane z jakimś innym kontem, a gdy założyłem nowe konto Xbox mogłem już połączyć, wsparcie xboxa kazało mi się kontaktować z ea a niestety kontakt ze wsparciem ea jest niemożliwy 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Sz0gUnN 

Dzięki za odpowiedź. 

Jeśli wcześniej przed pojawieniem się tego problemu, grałeś kiedykolwiek w grę EA, to automatycznie przy jej uruchomieniu utworzyłeś swoje konto EA, które powiązane zostało z Twoim kontem Xbox. Końcówka anonymous.ea.com wskazuje na to, że konto zostało utworzone dla konta dziecka. 

@Sz0gUnN  napisał/a:

(...) stworzyłem specjalnie nowe konto są by sprawdzić czy mogę je połączyć z moim głównym kontem i mogłem.

Zgadza się, swoje konto Xbox możesz przenosić pomiędzy kontami EA raz na pół roku. Po takiej zmianie ponowne połączenie konta z innym nie jest możliwie póki nie minie odpowiedni czas. 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 11 hours ago
1,752 Posts