Brak możliwości zalogowania do Companion oraz aplikacji internetowej EA FC 25
Dzień dobry,
Od wczoraj występuje u mnie problem z zalogowaniem do aplikacji Companion na telefonie oraz aplikacji internetowej EA FC 25 w przeglądarce. Przy próbie logowania występuje komunikat "We're currently having trouble with login services. While we work on it, you can try to log in from your Console or PC to get the full Football Ultimate Team experience"
Problem jest również w tym, że zakupiłem konsolę PS4 oraz zainstalowałem wersję próbną EA FC 25 i przy próbie logowania dostaję komunikat, że na tym systemie zostało utworzone zbyt UT. Aby kontynuować grę, użyj jednego z wcześniej utworzonych z kont. Ja mam tylko jedno konto. Nie zakładałem więcej.
Proszę o pomoc.
Zacząć trzeba od tej drugiej kwestii. Jeśli na PS4 otrzymujesz komunikat, że na tym systemie zostało utworzone zbyt wiele kont UT, przypuszczalnie posiadasz konsolę kupioną jako używaną, której właściciel osiągnął limit tworzenia kont. Tego komunikatu nie można obejść a uruchomienie UT wymaga jednego z wcześniejszych kont.
Jeśli nie posiadasz aktywnego klubu UT w FC 25 wówczas logowanie do Web App/ Companion zakończy się niepowodzeniem.