Forum Discussion

xXFortnutGamerX's avatar
3 years ago

EA App oraz strona nie łączy z serwerami

Witam, wczoraj zakupiłem grę BF4 poprzez Steama. Po zainstalowaniu gry niemiło się zaskoczyłem, że wasza aplkacja postanowiła tak po prostu przestać działać. No nie ukrywam, początkowo myślałem, że to u mnie coś net tnie, ale no niezbyt, bo jeżeli KAŻDA możliwa strona internetowa mi działa szybko i sprawnie, ale wasza strona na kilku przeglądarkach się nie ładuje, a aplikacja EA App nie pozwala mi się zalogować bo wyskakuje informacja, że nie mogę się połączyć z serwerami, to jednak chyba nie moja wina 🙂)) Teraz ja się pytam, jak mam się niby dobrać do mojej biblioteki gier na koncie? Kiedy postanowicie naprawić swoje usługi? Zrobiłem dzisiaj już na spokojnie WSZYSTKIE możliwe kroki jakie wyczytałem od waszego "supportu" oraz porad ludzi z internetu, resetowałem router z 5 razy, aplkacje przeinstalowywyałem z 3 razy z czego za ostatnim razem musiałem wykonać wymuszone odinstalowanie bo was program do odinstalowywania nawet nie chciał łaskawie się odpalić. Komputer też za każdym razem odpalałem ponownie, nawet w antywirusie wyłączyłem zaporę żeby nie usłyszeć powszechnej porady "wyłącz tymczasowo program antywiurosowy" i nadal nic. Więc pytanie, kiedy będę mógł zagrać w gry za która zapłaciłem? Aplikacja jeszcze działała (jako tako) w grudniu, od tamtej pory na moim komputerze nie zaszło za wiele zmian a już na pewno nie posiadam szkodliwego opragromawania czy problemów z internetem. Jakieś rady może? Albo powiedzcie kiedy w końcu całkowicie zrezygnujecie z tych launcherów których NIKT nie lubi bo nie działają jak powinny. Pozdrawiam i liczę na szybką pomoc albo jednoznaczną odpowiedź kiedy naprawicie serwery bo czytam na downdetetctorze że dużo osób ma te problemy, tak całkiem bardzo dużo, bo chciałbym dzisiaj zagrać w tego battlefielda.

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @xXFortnutGamerXx

Jak pewnie wiesz gre kupiona na Steamie uruchamiasz wylacznie ze Steamu

W antywirusie z netu wylaczyłes zapore ale czy zrobiłes to samo w Windows Defenderze?
    Spróbuj naprawić gre na Steamie
    Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry
    The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie "Sprawdź spójność plików gry..(to nie bedzie dzialac oczywiscie jeśli EA apka jest nadal zablokowana albo przez zapore siueciową Windowsa albo prze jakis program lecący w tle)
    Uruchom komputer w trybie czystego rozruchu aby zamknąc wiekszość programów biegnacych w tle
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/
    Jesli nie dodales do wyjatkow w Defenderze nizej wymienionych folderow, to dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
    EA Desktop
    EA Games – (jeśli się wykreował już)
    Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
    Dobrze jest takze zrobic to samo w Wykluczeniach
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/dodawanie-wyj%C4%85tku-w-us%C5%82udze-zabezpieczenia-windows-811816c0-4dfd-af4a-47e4-c301afe13b26
    Gdzie znajdziesz te foldery :
    1.EA Desktop oraz EA Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
    tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop oraz EA Games - jesli sie juz wykreowal
    2. Origin Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
    UWAGA
    Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie
    Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra

Jesli apka EA bedzie sie juz wlaczać , a gra dalej sie nie będzie wlaczać sprobuj tez uruchomić gre nie z ikonki ale bezpośtrednio z folderu instalacyjnego na Steamie - z EA apka otwartą w tle
  • No właśnie tu się pojawia problem waszego supportu, że nie czytacie do końca chyba postów i wklejacie odpowiedzi. Nie gram w żadne simsy. To po pierwsze. Po drugie, grę naprawiałem, a to że mi launcher nie działa to swoją drogą, bo ja miałem też inne gry, grę na steamie już zwróciłem, ale chciałem pograć w inne gry zakupione bezpośrednio na EA app. Nie miałem origina na tym komputerze, wszystkie antywirusy łącznie z defenderem wyłączone, a problem nadal występuje. Jak mówiłem, wykonywałem WSZYSTKIE zalecenia jakie przyczytałem na forum czy na innych stronach. NIC nie działa mi w związku z EA app.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@xXFortnutGamerXx

Rozumiem ze problemem na dziś jest aplikacja EA która sie nie włącza, choć jest zainstalowana, bo grę ze Steamu zwróciłeś.
    Poniewaz jednak u 99% wiekszości graczy łacznie ze mną ta apka sie włacza (nie jestem pracownikiem EA tylko graczem jak Ty) problem musi tkwić w twoim komputerze.
    Nie wiem co do tej chwili robiłes bo "wszystko" nic nie znaczy - sorry ale chyba nie przeczytales przeszlo 10 tysiecy postów tutaj i na anglojezycznym AHQ z tematu "apka EA mi sie nie wlacza bez komunikatu o kodzie bledu"
    Tu moge tylko podsumować co mozna zrobic jeszcze
    oprocz resetu routera
    1. idź do Menagera Zadań (klawisz ze naczkiem Windowsa oraz x) i sprawdź czy w tle nie leci EABackgroundService.exe - jesli to znajdziesz wymuś zamkniecie tego

2 Kliknij znaczek Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programow ktore sie otworza wyszukaj na dole Ustawienia i kliknij w to. Nastepnie wybierz Aplikacje i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie mial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei prawym myszy i wybieraj opcje Modyfikuj - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj
    Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015,2017 2019. 2022 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 oraz VisualC++x86 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pob...
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie prawym myszy, a po zainstalowaniu zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

3..Uruchom komputer w trybie czystego rozruchu aby wyłaczyć wiekszość programów biegnacych w tle
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/

3.Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu i z listy ktora sie otworzy wybierz na dole listy Ustawieni I kliknij w to. Nastepnie kliknij “Aktualizacje i zabezpieczenia”, a następnie kliknij przycisk „Sprawdź, czy są aktualizacje”.Nastepnie wybierz po prawej "Wyswietl Historie Aktualizacji" i jesli masz jakąś zalegla lub nieudaną zrób ją

4. Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/naprawianie-uszkodzonych-lub-dodawanie-brakuj%C4%85cych-plik%C3%B3w-systemowych-za-pomoc%C4%85-narz%C4%99dzia-kontroler-plik%C3%B3w-systemowych-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e
    Link do opisu jak to zrobić, taki ktory laik zrozumie tutaj
    https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p146...

5. Jesli to wszystko co wyzej nie pomoze utworz drugie konto użytkownika z uprawnieniami Administratora i spróbuj uruchomic tę aplikacje z tego konta.
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/tworzenie-konta-u%C5%BCytkownika-lokalnego-lub-konta-adm...

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,294 PostsLatest Activity: 9 hours ago