Przedstawię Ci jak ja rozwiązałem ten problem. Wszystkie porady jakie tu ea podaje, mogłem sobie wrzucić do kosza. Nic nie pomagało. Dodam tylko, że ten problem pojawił się również po entej aktualizacji, co jest jednoznaczne że za ten syf odpowiada tylko i wyłącznie EA i leży to po ich stronie, ale oni mają w pompie realną pomoc. Możliwe, że i to co ci podsune też akurat u cb nie zadziała, ale warto spróbować. Nadmienie, że posiadam laptop Acer Nitro sense 7, win 11 NVIDIA GTX 1050, 8gb ram.
Otóż ja zrobiłem, po kilku dniach grzebania następującą rzecz:
Wszedłem w panel sterowania nvidia, następnie w zmień ustawienia 3d, kliklem programy, wybrałem to co mnie interesuje czyli eafc 26, i kliklem przycisk z logiem NVIDIA przywróć. Przywrocilem domyślne ustawienia graficzne, które dedykuję i proponuję nvidia. Potem wszedłem w grę i ustawienia graficzne, zrobiłem max liczbę wyswietlania klatek, ustawiłem odświeżanie na 60hz, 60fps, i zmniejszyłem rozdzielczość na niższą niż tą maksymalną. Zapisałem, wyszedłem z gry i ponownie w panelu sterowania nvidia, zmieniłem TYLKO!! Max liczbę wyswietlania klatek (tam są dwie opcje) na o 2 mniejszą niż jest max w danym laptopie czy pececie. Czyli jeśli masz 60hz max w laptopie czy kompie, to zrobiłem 58/s i w drugiej rubryce tak samo 58/s. Do tego, odpuściłem sobie przeglądarkę.
Po tych rzeczach, włączyłem grę i tak owszem jakość obrazu trochę spadła natomiast nie ma żadnego slow motion, ani ścinek, gra chodzi płynnie i cieszy po prostu. Pytanie czy po kolejnej aktualizacji, guwno wartej swoją drogą znowu coś się nie spierd... I znowu trzeba będzie sobie samemu radzić.