Forum Discussion

Recreativo92's avatar
Recreativo92
New Rookie
1 month ago

EA FC 26 - problemy techniczne

Witam,

Chciałbym zgłosić ponownie problem z grą EA FC 26. Po aktualizacji wróciły ponownie problemy z opóźnieniem w grze czy to Division Rivals czy Fut Champions. Próbowałem z V-sync i wyłączone, ale podobne efekty. Np. Trzymając gałkę w prawo i zmiana na lewo, zawodnik wciąż biegnie w prawo przez 2-3 sekundy. Z internetem jest wszystko dobrze, ping 4-5, więc nie ma tutaj żadnego problemu. 
Czy jesteście w stanie naprawić ten błąd ?

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Recreativo92​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. Rozumiem z Twojego postu, że podobny problem pojawiał się wcześniej i udało Ci się go jakoś rozwiązać. Czy pamiętasz moze jakie kroki wykonałeś wtedy? 

Czy oprócz zmian V-Sync robiłeś jeszcze jakieś kroki? 

• Hej EA_Kuba​ 

Wyłączony V-sync oraz zabawa Render Scale jak i Dynamic Resolution FPS target. Nie wiem czy to kwestia przypadku, ale po ostatniej aktualizacji ogromne problemy. 

• Gankissio's avatar
    Gankissio
    Rising Novice
    20 days ago

Przedstawię Ci jak ja rozwiązałem ten problem. Wszystkie porady jakie tu ea podaje, mogłem sobie wrzucić do kosza. Nic nie pomagało. Dodam tylko, że ten problem pojawił się również po entej aktualizacji, co jest jednoznaczne że za ten syf odpowiada tylko i wyłącznie EA i leży to po ich stronie, ale oni mają w pompie realną pomoc. Możliwe, że i to co ci podsune też akurat u cb nie zadziała, ale warto spróbować. Nadmienie, że posiadam laptop Acer Nitro sense 7, win 11 NVIDIA GTX 1050, 8gb ram. 

Otóż ja zrobiłem, po kilku dniach grzebania następującą rzecz:

Wszedłem w panel sterowania nvidia, następnie w zmień ustawienia 3d, kliklem programy, wybrałem to co mnie interesuje czyli eafc 26, i kliklem przycisk z logiem NVIDIA przywróć. Przywrocilem domyślne ustawienia graficzne, które dedykuję i proponuję nvidia. Potem wszedłem w grę i ustawienia graficzne, zrobiłem max liczbę wyswietlania klatek, ustawiłem odświeżanie na 60hz, 60fps, i zmniejszyłem rozdzielczość na niższą niż tą maksymalną. Zapisałem, wyszedłem z gry i ponownie w panelu sterowania nvidia, zmieniłem TYLKO!! Max liczbę wyswietlania klatek (tam są dwie opcje) na o 2 mniejszą niż jest max w danym laptopie czy pececie.  Czyli jeśli masz 60hz max w laptopie czy kompie, to zrobiłem 58/s i w drugiej rubryce tak samo 58/s. Do tego, odpuściłem sobie przeglądarkę. 

Po tych rzeczach, włączyłem grę i tak owszem jakość obrazu trochę spadła natomiast nie ma żadnego slow motion, ani ścinek, gra chodzi płynnie i cieszy po prostu. Pytanie czy po kolejnej aktualizacji, guwno wartej swoją drogą znowu coś się nie spierd... I znowu trzeba będzie sobie samemu radzić. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 days ago

Gankissio​ Dzięki wielkie za podzielenie się krokami, które Ci pomogły - na pewno pomoże to innym osobom z podobnym problemem.

Dla lepszej widoczności przypięłam Twoją odpowiedź do wątku 📌

• Gankissio's avatar
    Gankissio
    Rising Novice
    11 days ago

A co mi po waszych podziękowaniach? Patrzyliście co napisałem w ostatnim akapicie na rozwiązanie problemu? I proszę  dostarczacie na pc kolejną aktulizację o wartośći 3.7gb i od razu rozegrałem jeden mecz po niej i ten sam defekt, o którym mowa w tym temacie. Jeśli nie wierzycie, to zajrzyjcie w historię na moim koncie Gankissio, co pobierałem i w co grałem i co zmieniałem, na bank macie wgląd do takich rzeczy. Zrobiłem te same kroki o których dałem znać na forum EA czyli do wydawców  tej gry i jak ręką odjął. Żądam rekompensaty finansowej za rozwiązanie samemu problemu, bo z Waszej strony nie ma żadnej pomocy. W innym wypadku zgłaszam to do innych instancji, za m.i.n  bezprawne udostępnienie mojego posta bez zgody.

• Gankissio's avatar
    Gankissio
    Rising Novice
    11 hours ago

W ogóle jaki sens mają tę aktualizację, ze strony EA, gry EA fc 26? Wiecznie tylko pisze po aktualizacji, poprawiono problemy ze stabilnością, ogólne dźwięk i grafika. A jak dobrze wiemy przecież to **bleep** prawda. Te aktualizację to jakiś fejk i bzdura. Nic nie dają tylko szkodzą. Dlaczego nikt tu z pomocy technicznej nie udzieli żadnych porad, za co się płaci grę, przecież ktoś powinien tu być od pomocy, nie każdy to geniusz i obyty z komputerem. Laik sobie z takimi problemami nie poradzi. To jest wstyd i skandal, ta grą schodzi na psy od przejęcia nazwy z EA FC. Proszę o kontakt z kierownictwem tu lub na e maila na wyżej opisany problem. 

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 6 hours ago
1,774 Posts