Forum Discussion

P1993A's avatar
P1993A
Rising Novice
3 months ago
Solved

EAapp - Battlefield 6 - Po kilku minutach wyłączają się

Cześć wszystkim, od dwóch dni mam problem z grą/aplikacją, Po uruchomieniu gry i upływie kilku minut zarówno gra, jak i aplikacja całkowicie się wyłączają

Nie pojawiają się żadne błędy, po prostu podczas gry nagle wyrzuca mnie do pulpitu, a aplikacja również się zamyka

Próbowałem już odinstalować aplikację oraz naprawić grę przez aplikację EA, ale to nie pomogło.

Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną, może ktoś miał podobnie i udało mu się rozwiązać ten problem?

Dodam, że ten problem pojawił się po aktualizacji klienta EA

Pozdrawiam

• Cześć,

Wygląda na to, że problem został rozwiązany. Poza wcześniej wymienionymi działaniami zacząłem uruchamiać grę oraz aplikacje jako administrator. Nie wyłączałem nakładek, natomiast przeinstalowałem EA AntiCheat i to najprawdopodobniej pomogło.

Dodam jeszcze, że gra wyłączała się zawsze po podobnym czasie.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej P1993A​ 

Dzięki za opis 👍

Jeśli gra i EA App zamykają się jednocześnie bez błędu, szczególnie po aktualizacji, to najczęściej oznacza konflikt w tle (np. z AntiCheat, sterownikami albo nakładkami), a nie samą instalację gry.

• Na początek spróbuj uruchomić EA App i grę jako administrator oraz wyłączyć wszystkie nakładki (Discord, GeForce Experience itp.) - to bardzo często powoduje takie nagłe zamknięcia.
    • Druga rzecz to reinstalacja EA AntiCheat - wejdź do folderu gry i uruchom instalator, najpierw usuń, potem zainstaluj ponownie.
    • Warto też zrobić czystą instalację sterowników GPU (nie tylko aktualizację), bo po update’ach klienta czasem pojawiają się konflikty.
    • Na koniec sprawdź temperatury CPU/GPU podczas gry - jeśli po kilku minutach coś się przegrzewa, efekt będzie dokładnie taki jak opisujesz.

Daj znać, czy gra wyłącza się zawsze po podobnym czasie.

• P1993A's avatar
    P1993A
    Rising Novice
    3 months ago

Cześć,

Wygląda na to, że problem został rozwiązany. Poza wcześniej wymienionymi działaniami zacząłem uruchamiać grę oraz aplikacje jako administrator. Nie wyłączałem nakładek, natomiast przeinstalowałem EA AntiCheat i to najprawdopodobniej pomogło.

Dodam jeszcze, że gra wyłączała się zawsze po podobnym czasie.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 4 days ago
1,824 Posts