Forum Discussion
Hej @ginpaskudo
Dzięki za opisanie problemu i wykonanie dotychczasowych kroków. Powiedz nam proszę czy w czasie trwania Twojej subskrypcji Xbox Game Pass zmieniałeś może nazwę swojego Gamertagu, lub przenosiłeś konta EA pomiędzy innymi kontami Xbox?
W kwestii dodatkowych kroków, poproszę abyś usunął z komputera aplikację EA Desktop App, wcześniej usuwając pamieć podręczną aplikacji z poziomu Windows:
W systemie Windows 10
Jeśli nie jesteś w stanie otworzyć aplikacji EA Desktop, możesz również wykonać opisane poniżej kroki, aby wyczyścić pamięć podręczną.
- Otwórz menu Start.
- Znajdź EA i kliknij strzałkę w dół, aby rozwinąć listę.
- Wybierz Odzyskiwanie aplikacji.
- Na ekranie pojawi się okno potwierdzenia.
- Kliknij Czyszczenie pamięci podręcznej.
Następnie uruchom jako administrator aplikację Xbox i wybierz uruchomienie/instalację dowolnej gry EA.
Jeśli chodzi o Gamertag to nie mam pojęcia, da się to jakoś sprawdzić? Raczej robiłem nowe konto xboxa i ea. Microsoft był używany bo tam mam inne konto ale xbox widzi game passa dobrze, EA na stronie też widzi xboxa tylko Apka nie.
Czyściłem pamięć podręczną ale dalej po kliknięciu gry w xbox app przenosi do EA app gdzie mogę kupić tylko grę. ( Nie widziałem opcji aby uruchomić xbox jako administrator)
Pozdrawiam.
About EA app Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 17 hours ago
- 22 hours ago
- 23 hours ago