Forum Discussion

DJReeady's avatar
3 years ago

Need for Speed unbound problem Logitech g29

Witam parę dni temu zakupiłem wspomnianą wyżej grę niestety po podłączeniu kierownicy okazało się że  niby działa ale nie ma zwrotnej informacji  Force feedback gra w tym stanie niestety nie jest grywalna ponieważ nie można wyczuć samochodu problem nie został rozwiązany ponieważ na początku kiedy kupiłem grę 2 grudnia właśnie tak było a na stronie gry są podane kierownice moim zdaniem nie działa to poprawnie i zastanawiam się taką informację mógłby ktoś przekazać do twórców gry że to należałoby poprawić i cena też tej gry pozostawia wiele do życzenia pod względem stosunku ceny do jej działania 349 zł za wersje gdzie jest niedopracowana ja kupiłem teraz na promocji. Pozdrawiam

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @DJReeady 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Z tego co mi wiadomo, gra Need For Speed Unbound obsługuje kierownice (link), nie mniej nie posiada możliwości dopasowywania ustawień (m. in. Force Feedback) z jej poziomu. Czy sprawdzałeś możliwości zmiany tych ustawień dla profilu gry z poziomu aplikacji Logitech? 

• @EA_KubaTak było sprawdzone 100 razy co że tego że gra działa na małym skręcie 180 stopni jak sprężyna centrująca nie wraca nie czuć kiedy samochód wpada w poślizg nie czuć kiedy jedziesz po trawie nic nie czuć nie ma informacji zwrotnej nie ma kontroli nad autem praktycznie żadnej Wystarczy porównać to nawet z poprzednią wersją Need for Speeda tam wszystko chodziło pięknie a tu nie chodzi nic w innych wersjach Need for Speeda chodzi pięknie a w najnowszej nie chodzi wcale jest tak mały skrętu i nie czuć nic brak informacji zwrotnej o tym co się dzieje z samochodem więcej się człowiek męczy niż jeździ na kierownicy Wiem co mówię bo przegrałem mnóstwo godzin Pozdrawiam dziękuję za odpowiedź

• Odkryłem dziwną anomalię w związku z tą sprawą żeby Force feedback zaczął działać wystarczy włączyć grę i zminimalizować ją na przykład klawiszy Windows a potem maksymalizować to jest rozwiązanie na online a fabuły nie da się kontynuować dlatego że fabule wystarczy wyjść do menu i trzeba powtórzyć całą procedurę aktywacji czyli minimalizujemy grę do paska np klawisze Windows a potem maksymalizujemy i gra wraca ale kiedy zejdziemy na mapę trzeba powtórzyć znowu całą procedurę aktywacji nie wiem jaka to jest przyczyna opisuje tylko to co zaobserwowałem feedback taka mała aktualizacja z mojej strony pozdrawiam

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @DJReeady 

Dzięki za podzielenie się z nami swoimi spostrzeżeniami! 

• Witam mała aktualizacja z mojej strony update nfsa nie przyniósł rozwiązania dla kierownicy problem dalej występuje ciekawe kiedy naprawią i czy w ogóle naprawią poprzedni need for Speed był lepszy pod względem sterowania na kierownicy moje uprzedzenie do obecnego studia które zajmuje niestety się pogłębia utwierdzam się w przekonaniu że gry od nich są mało satysfakcjonujące pozdrawiam

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 12 minutes ago
1,622 Posts