Forum Discussion

domis126's avatar
2 years ago

Nie udało się uruchomić gry The Sims 4

Witam, dwa dni temu grałam normalnie w The Sims 4, po wyjściu z gry stwierdziłam że pobiorę kilka modów z CurseForge. Nie testowałam ich, od razu wyłączyłam laptop. A na następny dzień nie mogłam włączyć gry, ciągle pokazywał mi się komunikat ( w załączniku ). Nie wiem co zrobić, czyściłam już pamięć podręczną, ale to nic nie dało, również też nie mam pojęcia czy to wina tych modów czy to zupełnie co innego. Proszę o pomoc ☹️

1 Reply

• @domis126

Wyjmij cały folder Mods z gry i uruchom ją. Wtedy będziesz wiedzieć na sto procent, czy to wina modów, czy czegoś innego. Jeśli uda ci się odpalić grę po wyjęciu Mods - to czeka cię długa praca z selekcją modyfikacji oraz cc (custom contents).

Rozróżniamy bowiem mody jako modyfikacje gry i cece czyli zawartość gry stworzona przez innych graczy.

Najczęściej winą za błędy w grze obarczane są niezaktualiowane modyfikacje (mody), ale też bardzo często gracze pobierają niezweryfikowaną (niezaktualizowaną) zawartość (cc) z innych źródeł. Wystarczy przyjrzeć się dacie powstania takiego "cc" - jeśli pochodzi sprzed roku czy dwóch, to pół biedy. Gorzej, jeśli cc pochodzi sprzed tych wielkich aktualizacji - np tej dodającej nową grupę wiekową czy jeszcze wcześniej - zwierzęta. Gra była wielokrotnie naprawiana i zmieniana, i wiele obiektów już nie jest z nią kompatybilnych. Ryzykuje się zawsze pobierając obiekty ze stron, które są zapomniane lub opuszczone przez twórców, ale ich obiekty jeszcze krążą w sieci. Czasami też gracze instalują przez pomyłkę obiekty w formacie packages, pochodzące z TS3 czy nawet TS2, co uniemożliwia uruchomienie gry. Więc dokładnie przejrzyj swoje cc. Zawsze też wyjmuj folder Mods z gry przed każdą aktualizacją i nie wkładaj go dotąd póki mody (modyfikacje typu UI czy MCC, czy inne - nie zostaną zaktualizowane! . A właśnie nadchodzi kolejna!

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,145 PostsLatest Activity: 9 hours ago