Forum Discussion

lukaluka1981's avatar
lukaluka1981
Newcomer
2 days ago

Nie wpuszczacie mnie na serwery od 6 dni

Dzień dobry,

piszę po raz kolejny w sprawie problemu z EA SPORTS FC 27 na PC. Jest to już moja trzecia próba uzyskania konkretnej pomocy i szczerze mówiąc, jestem już bardzo sfrustrowany całą sytuacją.

Od około pięciu dni mam ciągłe problemy z połączeniem z EA SPORTS FC 27 i Ultimate Team. Gra raz mnie wpuszcza, a chwilę później ponownie wyrzuca z serwerów. Dzisiaj na przykład udało mi się wejść do gry dwa razy, ale za trzecim razem ponownie dostałem komunikat o braku możliwości połączenia z serwerami EA. Wcześniej udało mi się również grać około 20 minut, po czym zostałem rozłączony.

Problem pojawiał się już przez ostatnie kilka dni. Po około trzech dniach udało mi się wejść do Ultimate Team i grać przez około godzinę. Przedwczoraj około 21:00 również mogłem normalnie grać, a w środę sytuacja wyglądała podobnie. Jedyną rzeczą, która czasami pomagała, było wylogowanie się z EA app i ponowne zalogowanie.

Dodatkowo dzisiaj miałem problem z rozegraniem meczu, ponieważ pad nie chciał prawidłowo połączyć się z EA/gry.

Korzystam z PC, mam aktywne EA Play Pro i mam zakupioną/pobraną grę EA SPORTS FC 27. Za usługę zapłaciłem i oczekuję, że będę mógł normalnie korzystać z gry i jej trybów online. Rozumiem, że problemy techniczne mogą się zdarzyć, ale sytuacja trwająca już około pięciu dni, podczas której raz mogę grać, a za chwilę zostaję wyrzucony z serwerów, jest dla mnie bardzo uciążliwa.

Sprawdzałem status serwerów EA, naprawiałem pliki gry oraz wykonywałem inne podstawowe czynności związane z aplikacją EA. Internet również jest sprawdzany po mojej stronie. Problem nie wygląda jednak na całkowicie stały, ponieważ w niektórych momentach gra pozwala mi wejść do Ultimate Team i normalnie grać, a później ponownie tracę połączenie.

Bardzo proszę o potraktowanie tego zgłoszenia poważnie i sprawdzenie mojego konta oraz połączenia z usługami EA SPORTS FC 27 po Państwa stronie. Nie potrzebuję kolejnych ogólnych linków do poradników ani instrukcji, które już wcześniej wykonywałem. Proszę o przekazanie sprawy do odpowiedniego zespołu technicznego lub eskalowanie jej do pracowników, którzy mogą rzeczywiście sprawdzić, co dzieje się z moim kontem i połączeniem z serwerami FC 27.

Chcę po prostu móc normalnie uruchomić grę i korzystać z EA Play Pro, za które zapłaciłem. Proszę o konkretną informację, co jest przyczyną problemu i jakie działania EA może podjąć po swojej stronie, aby go rozwiązać.

Z góry dziękuję za konkretną pomoc i proszę o nieodsyłanie mnie ponownie wyłącznie do ogólnych poradników.

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej lukaluka1981​ 

Dzięki za szczegółowe opisanie sprawy. 

Z poziomu forum nie mam bezpośredniego wglądu w dane Twojego konta EA, zatem poproszę Cię o kilka dodatkowych informacji:

• Czy korzystasz z połączenia Wi-Fi, czy przewodowego? Czy masz możliwość sprawdzenia, jak gra zachowuje się na alternatywnym połączeniu, na przykład na hotspocie mobilnym?
    • Jakiego kontrolera używasz i w jaki sposób jest on połączony (przez kabel czy Bluetooth)? Czy problem z nim występuje tylko w momencie utraty połączenia, czy pojawia się całkowicie niezależnie?
    • Czy podczas rozłączenia pojawia się jakiś konkretny kod błędu, czy jedynie ogólny komunikat o utracie połączenia z serwerami EA?

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 2 hours ago
1,850 Posts