Problem (i rozwiązanie?) z uruchomieniem gry The Sims 4
Po ostatniej aktualizacji, gdy chcę uruchomić grę w EA app wyświetla mi się komunikat ,,Nie można odnaleźć określonego pliku''.
Gdy aplikacja proponuje naprawę (lub gdy sama to robię) trwa ona w nieskończoność - ,,oblicza czas'' , ,,naprawia'' i ponownie oblicza czas, naprawia i tak w kółko - nic się nie dzieje i zmuszona jestem przerwać naprawę.
Po długim szukaniu pomocy jedynym rozwiązaniem okazało się odinstalowanie i ponownie zainstalowanie gry. The Sims 4 było grywalne zaledwie przez kilka dni, po czym problem pojawił się znowu.
Wspomniane w którymś pytaniu uruchomienie EA jako administrator nie zmienia absolutnie nic, tak samo wyczyszczenie pamięci podręcznej. Nie mam zamiaru notorycznie instalować gry od nowa (ponieważ zajmuje to zdecydowanie zbyt długo) tylko po to, żeby gra działała poprawnie tylko przez kilka dni.
Czy istnieje jakieś sensowne rozwiązanie tego problemu?
UPDATE: Tymczasowe wyłączenie antywirusa pomogło naprawić grę, co skutkowało możliwością jej uruchomienia
W moim przypadku był to Avast - Menu → Ustawienia → Ogólne → Rozwiązywanie problemów → Włącz tryb pasywny
Jeżeli ktoś również ma taki problem to zalecam zrobić to co w linku:
https://www.morele.net/wiadomosc/jak-wylaczyc-antywirusa-na-stale-i-czasowo/18004/#jak_chwilowo_wylaczyc_program_antywirusowy
@Drabeluna_ napisał/a:UPDATE: Tymczasowe wyłączenie antywirusa pomogło naprawić grę, co skutkowało możliwością jej uruchomienia
W moim przypadku był to Avast - Menu → Ustawienia → Ogólne → Rozwiązywanie problemów → Włącz tryb pasywny
Jeżeli ktoś również ma taki problem to zalecam zrobić to co w linku:
https://www.morele.net/wiadomosc/jak-wylaczyc-antywirusa-na-stale-i-czasowo/18004/#jak_chwilowo_wylaczyc_program_antywirusowy
Hej @Drabeluna_
Dzięki za Twój post oraz kroki, które Ci pomogły +XP. Informacja ta może pomóc w przyszłości naszym graczom.
Podany przez Ciebie opis, wskazuje na to, że antywirus blokuje niektóre z plików gry. Dlatego warto przy okazji zerknać do wpisu EA_Pulsar