Forum Discussion

michaledek's avatar
3 years ago

Problem z instalacją Mass Effect 1 i Mass Effect 3 w EAapp.

Jak wyżej w temacie  - apllikacja EAapp uruchamia pobieranie tych gier, wyszukuje ilość wolnego miejsca na dysku i nagle wyskakuje informacja:

"Wystąpił problem z pobieraniem". Podczas pobierania coś poszlo nie tak. Daj nam kilka minut i spróbuj ponownie. Rozwiazania jakie można znaleźć (min. uruchamianie jako administrator nie pomaga). Na Origin problem nie występuje.  

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @michaledek 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po rozpoczęciu pobierania innej gry EA. W przeszłości rozwiązaniem podobnego problemu było pobranie darmowej gry Apex Legends. 

• Problem występuje tylko z tymi dwiema grami, co dziwne Mass Effect 2 działa prawidłowo. Nie napisałem tego wcześniej, ale chodzi oczywiscie o "stare" wersje gier, a nie Edycje Legendarną, której nie posiadam. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @michaledek 

Dzięki za informację, czy problem minął po rozpoczęciu pobierania Apex Legends? 

• @EA_Kuba

Niestety nie, gra Apex była w trakcie pobierania i problem nadal występuje, co wiecej próbowałem podobnego rozwiązania podczas instalowania FIFA 14 oraz FIFA 21. Mass Effect Andromeda, również mi instaluje się prawidłowo i próbowałem tego rozwiaznia przy pomocy tej gry i nadal nic. Mój system operacyjny to Win8.1.

Zastanawiam się czy nie jest to wina samej apki EAapp, ponieważ ten sam problem mial miejsce kilka tygodni temu także z którymś z Crysisów albo Battefieldów (nie pamiętam już dokładnie), po dwóch aktualizacjach EAapp przeprowadzonych w międzyczasie, probem z nimi zniknął. Niestety Mass Effecty nadal nie działają.

• michaledek's avatar
    michaledek
    2 years ago

@19407dc3a1f441d1
    Nie. Dopiero kolejna aktuaizacja naprawiła problem. Jednak dziś w ogóle nie wczytuje mi się biblioteka moich gier, co też już się zdarzało w przeszłości. Jest to ewidentnie wina aplikacji. Z Originem co by o nim nie sądzić, nie było takich przebojów. EA App to niedopracowany produkt i nigdy nie powinien zostać wypuszczony w takim stanie.

Edit:

Akurat biblioteka mi się wczytała i ME1 też mi się nie chce instalować, ale ME3 ładuje sie prawidłowo.

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,233 PostsLatest Activity: 2 days ago