Forum Discussion

Tsumitsu19's avatar
2 years ago
Solved

Problem ze skrótem EA - "Nie można odnaleźć aplikacji."

Po aktualizacji simsów wyskoczył mi komunikat, że "Nie można odnaleźć aplikacji.", co już się zdarzało, gdy nie włączyłam wcześniej aplikacji EA i nie zalogowałam się. Problem tkwi w tym, że klikając na ikonkę EA pojawia się komunikat " Element "EALauncher.exe", do którego odwołuje się ten skrót, został zmieniony lub przeniesiony i dlatego skrót ten nie będzie działał poprawnie. Czy chcesz usunąć ten skrót?". Potem próbowałam przeszukać pliki, by z tego poziomu jakoś odpalić aplikację, ale nic nie mogę znaleźć.

I teraz nie wiem czy odinstalowywać EA i jeszcze raz instalować, czy coś przeoczyłam w plikach i wystarczy, że kliknę dobrą rzecz.

• @EA_Pulsar Niestety w ten sposób też nie chciało się odinstalować. Ale udało mi się dojść do rozwiązania analogicznego problemu i okazuje się, że wystarczyło kliknąć instalację EA app bez wcześniejszego odinstalowania i wtedy pojawia się info, że aplikacja już istnieje na komputerze i można kliknąć "napraw" zamiast "zainstaluj" i teraz wszystko jest już w normie.

7 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Tsumitsu19 

Sprawdź czy aplikacja EA uruchomi się z folderu instalacyjnego, który znajdziesz tu:  "C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\EALauncher.exe"

Jeśli to nie pomoże zainstaluj aplikację ponownie, w domyślnej lokalizacji. 

• @EA_Pulsar Aplikacja nie chce się uruchomić z folderu instalacyjnego i jedyny plik, który mam to "EALauncher.exe,old". Próbowałam odinstalować EA app, ale wtedy pojawia się komunikat " Wystąpił błąd podczas próby dezinstalacji programu EA app. Mógł on zostać wcześniej odinstalowany. Czy chcesz usunąć program EA app z listy Programy i funkcje?" Czy to znaczy że samo mi się coś odinstalowano, czy program się jakoś pogubił? Pliki EA wciąż mam na komputerze.
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Wygląda to na błąd plików, które mogły zostać jakoś usunięte lub uszkodzone. Jeśli mimo potwierdzenie, aplikacji nie da się usunąć spróbuj użyć innych aplikacji z funkcjami dezinstalacji, jak Revo uninstaller czy CCleaner 

• @EA_Pulsar Niestety w ten sposób też nie chciało się odinstalować. Ale udało mi się dojść do rozwiązania analogicznego problemu i okazuje się, że wystarczyło kliknąć instalację EA app bez wcześniejszego odinstalowania i wtedy pojawia się info, że aplikacja już istnieje na komputerze i można kliknąć "napraw" zamiast "zainstaluj" i teraz wszystko jest już w normie.
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    2 years ago

Super! Cieszę się, że się udało. Wielkie dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem 😉👍

• Witam.

U mnie na świeżo zainstalowanym systemie Windows 7 Pro SP1 x64 (oczywiście Visual C++ itd. zainstalowane, w Usługach wyłączone/włączone EAbackgroundService itd.) przy próbie uruchomienia ze skrótu EA ciągle błąd EADesktop lub EALaunchhelper.

Odinstalowanie, naprawianie nic nie dawało.

Kiedy doinstalowałem zestaw update'ów do Windows 7: Simplix_UpdatePack7R2-24.3.13 dopiero wtedy po wybraniu Napraw EAapp launcher się uruchomił.

Może nie tędy droga, ale zawsze jakaś podpowiedź, choć przyczyny nie znam dlaczego zaczęło wszystko działac 🙂

About EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.1,406 PostsLatest Activity: 47 minutes ago