The sims 3 - problemy z rejestracją gry, brak gry w historii gier EA App
Cześć Wam!
Mam problem z grą The Sims 3 a dokładniej z jej przeniesieniem na EA APP.
Mianowicie chciałam przenieść podstawę gry i jeden dodatek z płyt na aplikację EA, żeby dokupić sobie inne dodatki.
Z tego, co się dowiedziałam, trzeba było zalogować się przy użyciu maila, który był używany do rejestracji gry. Tak, też zrobiłam, pobrałam EA App i zalogowałam się na to konto.
Mam 95% pewności, że jest to dobry mail (nawet w notatniku mam zapisanego maila).
Po zalogowaniu na konto w EA App w bibliotece nie mam żadnych gier.
Próbowałam zarejestrować grę poprzez stronę the sims 3, ale pokazuje się komunikat, że "Wprowadzony został nieprawidłowy kod seryjny. Wpisz prawidłowy kod seryjny i wyślij ponownie."
Kiedy próbuję dodać grę w EA App to najpierw pokazuje się informacja, że kod jest zaakceptowany a następnie po kliknięciu "zatwierdź" wyskakuje komunikat, że kod został już zrealizowany.
Czy da się coś z tym zrobić? Czy może rejestracja tej gry musi być podczas instalacji z płyty czy coś takiego?
Czy w ogóle jest szansa, że uda się zarejestrować grę czy muszę założyć nowe konto i kupować wszystko od podstawy?
Jeśli logujesz się do konta w EA app tymi samymi danymi jak wcześniej do Origin, wówczas każda Twoja gra jest widoczna w zakładce Biblioteka.
Jeśli nie widzisz swoich gier, spróbuj wylogować się z EA app a następnie zalogować za pomocą swojej nazwy gracza, pseudonimu - czyli na ekranie logowania podaj swoje EA ID.
W przypadku dalszych problemów, warto skonsultować się bezpośrednio z doradcą EA, czy gra jest wciąż aktywna na Twoim koncie.
- w czasie rozmowy warto mieć pod ręką numer seryjny gry (kod gry) oraz dostęp do adresu email.