Forum Discussion

Macharis333's avatar
Macharis333
Newcomer
4 months ago
Solved

Zmiana konta EA powiązanego z kontem PSN

Cześć!

Próbowałem kontaktować się w tej sprawie z supportem EA jednak nie uzyskałem tam żadnej odpowiedzi. Całkiem nie dawno założyłem konto PSN i po zakupie gier musiałem je połączyć z kontem EA, niestety połączyłem je z nieodpowiednim kontem. Czy istnieje możliwość odłączenia konta PSN od nieodpowiedniego konta EA i powiązania go z właściwym kontem EA bez utraty dostępu do zakupionych gier? (Są to GRY F1 25 oraz FC 25)

Z góry dziękuję za udzielenie jednoznacznej odpowiedzi.

• Hej Macharis333​ 

Jeśli powiązane zostało niewłaściwe konto EA będzie można je "odłączyć" poprzez kroki opisane w artykule poniżej: 

https://help.ea.com/pl/articles/ea-account/unlink-ea-account/

Usuwanie połączenia wiąże się jednak z pewnym ryzykiem:

Jakie jest ryzyko?

Kiedy usuniesz powiązanie między kontem platformy a kontem EA, będziesz mieć możliwość powiązania go z innym kontem EA, ale postępy w grach nie zostaną przeniesione.Oznacza to, że na stałe stracisz dostęp do: 

• postępów w grach
    • dodatkowej zawartości, rozszerzeń i wszelkich dodatków zdobytych w grach,
    • abonamentów i subskrypcji,
    • poprzednich dropów i innych nagród
    • zakupów w grach.

Jeśli usuniesz powiązanie swojego konta platformy, a następnie powiążesz je ponownie z pierwszym kontem EA, z którym było powiązane, po udanym zalogowaniu możliwe będzie odzyskanie całej zawartości.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Hej Macharis333​ 

Jeśli powiązane zostało niewłaściwe konto EA będzie można je "odłączyć" poprzez kroki opisane w artykule poniżej: 

https://help.ea.com/pl/articles/ea-account/unlink-ea-account/

Usuwanie połączenia wiąże się jednak z pewnym ryzykiem:

Jakie jest ryzyko?

Kiedy usuniesz powiązanie między kontem platformy a kontem EA, będziesz mieć możliwość powiązania go z innym kontem EA, ale postępy w grach nie zostaną przeniesione.Oznacza to, że na stałe stracisz dostęp do: 

• postępów w grach
    • dodatkowej zawartości, rozszerzeń i wszelkich dodatków zdobytych w grach,
    • abonamentów i subskrypcji,
    • poprzednich dropów i innych nagród
    • zakupów w grach.

Jeśli usuniesz powiązanie swojego konta platformy, a następnie powiążesz je ponownie z pierwszym kontem EA, z którym było powiązane, po udanym zalogowaniu możliwe będzie odzyskanie całej zawartości.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Jeśli post EA_Kuba​  odpowiedział na Twoje pytanie, nie zapomnij oznaczyć go jako rozwiązanie. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać!  

Featured Places

Node avatar for EA app Problemy techniczne i błędy

EA app Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z EA app? Dołącz do nas, aby zgłaszać błędy i znaleźć pomoc w kwestiach pobierania, DLC, zakupów oraz błędów logowania.Latest Activity: 1 day ago
1,724 Posts