Forum Discussion

bnyf7b0cns3q's avatar
bnyf7b0cns3q
New Novice
27 days ago

anti tamper pomocy ?

zweryfikowałem spójnośc plików kilka razy nie pomogło restartowałem komputer też nie pomogło aktualizowałem karte graficzną nie używam pedałów i kierownicy.

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    26 days ago

Hej bnyf7b0cns3q​ 

Dzięki za screen, to bardzo pomaga. Ten komunikat dotyczy EA Anti-Tamper w F1 24 i nie ma związku z kartą graficzną, kierownicą ani spójnością plików - dlatego te kroki nic nie zmieniły. Najczęściej są tu dwie przyczyny:
    – w systemie działa program lub usługa, która blokuje Anti-Tamper
    – pliki zabezpieczenia zostały uszkodzone przy pierwszym uruchomieniu gry

Zrób proszę dokładnie to, po kolei:
    Zamknij Steam, potem uruchom go jako administrator i spróbuj odpalić grę jeszcze raz.
    Tymczasowo wyłącz antywirusa innego niż Windows Defender; jeśli używasz tylko Defendera, sprawdź w „Historia ochrony”, czy coś nie zostało zablokowane.
    Wyłącz wszystkie programy działające w tle, szczególnie MSI Afterburner, RivaTuner, HWInfo, Discord overlay, ReShade, nagrywanie ekranu.
    Sprawdź, czy masz włączoną Wirtualizację / Izolację rdzenia w Windows (Zabezpieczenia Windows > Zabezpieczenia urządzenia) i jeśli tak – wyłącz ją, potem zrestartuj PC.
    Na koniec uruchom grę bezpośrednio z biblioteki Steam, nie przez skrót.

Jeśli po tych krokach błąd dalej się pojawi, napisz:
    – wersję Windows (10 czy 11)
    – czy masz zainstalowane jakiekolwiek programy do OC lub monitorowania sprzętu
    – czy błąd pojawia się od pierwszego uruchomienia gry, czy po jakiejś aktualizacji

• nie działa mam windowsa 11 nie mam oc od piewszego uruchomienia pojawia się błąd

Featured Places

Node avatar for F1® Dyskusja o serii

F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.Latest Activity: 4 days ago
266 Posts