Dzięki za odpowiedź i plik DxDiag @AdamAdamski_PL, niezła maszyna trzeba to przyznać 😉
Szukałem rozwiązania tego problemu i znalazłem kilka podobnych przypadków, nie mniej zawsze w nich pojawiał się jakiś komunikat błędu. Gra nie wyłączała się "ot tak". Poproszę Cię o wykonanie w takim razie kilku kroków.
Zacznijmy od sprowadzenia gry do domyślnych ustawień oraz zresetujmy pliki kariery (zdaje sobie sprawę, że nie udało się Ci jej dotychczas utworzyć, nie mniej przyczyną może być np. uszkodzony plik.)
Przejdź do folderu:
%NAZWAUŻYTKOWNIKA%\Documents\My Games\F1 22\hardwaresettings\hardware_settings_config.xml
Po czym przenieś na pulpit wymieniony plik
Następnie przejdź do (zakładam, że grasz na Steam):
<Steam-folder>\userdata\<user-id>\1692250\remote
Tutaj podobnie przenieś pliki na pulpit.
W ten sposób sprowadzisz grę do domyślnych ustawień i zresetujesz karierę.
Po wykonaniu tych kroków uruchom grę jako administrator. Jeśli pojawią się monity o wprowadzaniu zmian na dysku - zaakceptuj je.
Jeśli powyższe rozwiązanie nie pomoże, sprawdź proszę czy rozwiązaniem okaże się "roll-back" sterownika. Aktualnie masz zainstalowane najnowsze sterowniki (w wersji 516.59), zainstaluj sterownik starszy (516.40), najlepiej korzystając z opcji czystej instalacji, którą znajdziesz w zaawansowanych ustawieniach. Link do pobrania tutaj.
Nie jestem w stanie tego określić na podstawie DxDiag, ale jeśli Twoja gra zainstalowana jest na dysku C:\, spróbuj ponownie ją zainstalować na dysku F:\. To rozwiązanie pomagało w przeszłości przy innych tytułach.
Ponadto o ile się nie mylę to do Twojego laptopa nie ma podłączonych dodatkowych peryferiów (np. kierownica) - jeśli są odłącz je na czas uruchomienia gry.