Forum Discussion

suchotnik73's avatar
11 months ago

F1 23 nie chce się włączyć się

Witam, podczas próby uruchomienia gry F1 23 pisze normalnie "przygotowanie do uruchomienia gry" oraz aplikacja EA się wyłącza, jednak po ok. 15 sec (tyle mniej więcej trwała "sesja", czyli próba włączenia gry) aplikacja EA znowu się włącza bez uruchomienia gry. Robiłem reinstalację gry, dodałem wyjątki i uruchamiałem jako administrator lecz bez żadnych skutków. Wymagania też mam odpowiednie. Wiecie może co to może być?

9 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 months ago

Widzę, że na chwilę obecną nie otrzymaliśmy odpowiedzi od Ciebie. Postanowiłam oznaczyć moje wcześniejsze kroki jako rozwiązanie, ponieważ mogą być pomocne dla innych użytkowników. Jeśli jednak masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz dalszej pomocy, śmiało daj nam znać 

• APawpl's avatar
    APawpl
    6 months ago

Ja mam podobny problem z F1 22.

Tylko, że to jest nowa instalacja.

Powyższe porady nie pomogły.

Co można jeszcze zrobić ?

• APawpl's avatar
    APawpl
    6 months ago

@EA_Kalina zanim uruchomię grę w trybie czystego rozruchu, to czy poniższa karta graficzna nie powoduje problemów;

Card name: Intel(R) HD Graphics

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    6 months ago

Hej @APawpl 

Jeśli jest to jedyna karta graficzna w jaką wyposażony jest Twój komputer to obawiam się, że uruchomienie gry nie będzie możliwe. Jest to karta zintegrowana z płytą główną, która nie ma możliwości "przetworzenia" grafiki gry. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    6 months ago

@APawpl w niektórych grach problem z uruchomieniem gry wynikał z braku najnowszych sterowników dla zintegrowanej karty Intel.

Ponadto podczas uruchamiania gry upewnij się, że wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna Twojego komputera, a nie ta zintegrowana z płyta główną. 

About F1® Dyskusja o serii

Dołącz do innych graczy, którzy rozmawiają o klasycznych grach F1® tutaj.173 PostsLatest Activity: 7 days ago