Forum Discussion
Dziękujemy za wszystkie Wasze zgłoszenia.
Nasze zespoły analizują ten problem i jeśli pojawią się dodatkowe aktualizacje - damy Wam znać.
- markhall19853 years agoNew Novice
Przyłączam się do dyskusji. Mam ten sam problem. Oglądałem 90 minut, dropy odebrane... i co więcej - FC Pro Twitch zaliczyło, Witamy w klubie FC PRO zaliczyło... ale FC PRO Season 1 - nie zaliczyło... Czy można uzyskać utracone paczki?
Mój nick w grze: HalMarko
- LordTsubasa3 years agoNew Novice
u mnie również występuje problem czy wiadomo kiedy będzie jakieś rozwiazanie?
- 3 years ago
Czy istnieje jakaś inna forma kontaktu niż po przez zakładanie "mojej sprawy" ?. Do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi oprócz jakiejś automatycznej z prośbą o przesłanie maila, jakiej zawartości brakuje itp. Gdy odpowiadam na tego maila to wiadomość nie zostaje dostarczona. Przez moje sprawy nie mogę dodać tej odpowiedzi. Gdy założę nową to jej status zmienia się na zakończony i nie mogę jej wznowić. Trochę to jest kpina z Waszej strony. Kontakt jest możliwie jak najbardziej utrudniony. Zrobione jest to chyba po to aby zniechęcić ludzi i liczycie , że w końcu sobie darują. Tak nie można.
- 3 years ago
pewnie jak zwykle dadzą jakąś rekompensatę mniej więcej w maju i będzie to Złota paczka XD
- 3 years ago
I jak?
- 3 years ago
O, widzicie. Pewne warianty, są dostępne nie dla każdego, człowieka. Jak to się mówi.
Ogółem będziemy czekać, aż temat, odejdzie, w zapomnienie. Cholera jasna.
Pozdrowienia dla jego- 3 years ago@EstanaOfficial no trzymajta się tam, cholera jasna XD
- 3 years ago
Szanowna EA_Kalina proszę o informację dlaczego sprawy są oznaczane jako rozwiązane skoro nie są ? Brak na nie też bez żadnej odpowiedzi. Nie można ich wznowić. Chodzi o: Sprawa #160234470, Sprawa #159965933, Sprawa #160234125. Czy zakładanie tych spraw ma jakikolwiek sens ? Czy może hurtowo są oznaczane jako rozwiązane bez przeczytania zawartości ? Bardzo proszę o wyjaśnienia.
- 3 years ago
Olali nas fest. 0 jakiej kolwiek odpowiedzi z ich strony. Naprawdę słabo to wygląda. Już lepiej jakby napisali nawet coś poszło nie tak, nie dostaniecie tych paczek przepraszamy a nie centralnie olać temat i nie dać nikomu żadnej odpowiedzi. Pokazali jak szanują graczy. Naprawdę słabo ze strony EA...
- 3 years ago
No słabo. Zupełny brak informacji z ich strony. Jest to po prostu zwykłe lekceważenie klienta. Zrozumcie, że wasz zespół istnieje tylko i wyłącznie dzięki ludziom którzy kupują wasze produkty. Nie powinno tak się postępować. Pokazujecie tylko brak jakiegokolwiek szacunku.
- 2 years ago
- Nie otrzymuje nagrod za oglądanie fc pro na twoich w i za 8 stycznia Nie otrzymałem i za dzisiaj czyli za 15 stycznia proszę o pomoc