No wiesz. Technicznie nie jest możliwe aby grać w tych samych warunkach. Jedynie w sieci LAN. Dostawców internetu jest tyle że nie zliczysz. Pakiety mają różne trasy w zależności od dostawcy. Prosta metoda: Użyj windowsowego polecenia tracert dla 2 różnych operatorów. Porównaj trasę i ilość przeskoków.
Zawodowo zajmuje się budową sieci. Chciałem zestawić połączenie pomiędzy dwoma sieciami. Moją i znajomego. Ja mam UPC a znajomy lokalnego operatora światłowodowego. Mój net to 600/60 a kolegi 1000/100. Maksymalne transfery jakie udało nam się osiągnąć to 10 megabitów. Nie dość że niski transfer to pełno utraconych pakietów. Trasa między nami jest straszliwie dziwna bo biegnie przez jakiś operatorów w niemczech i jeszcze jeden kraj. Mieszkamy w odległości 14km od siebie 🙂. Niestety technicznie zestawienie stabilnego połączenia na tych 2 łączach jest niemożliwe. Tu może być podobnie. Na jednym serwerze będzie ok. ale na innym w innej lokalizacji będzie problem. To nie jest wina ea bo nie da się dogodzić wszystkim. Żeby działało to w 100% ok to serwer musiałby np. znajdować się u UPC i gracze także musieli by grać na łączach UPC. Wiesz że to niewykonalne. Zawsze w każdej grze znajdą się tacy co będą narzekać. W każdej grze trafiały się takie kwiatki. Jak grałeś w CS-a i tym podobne gry to wiesz.