Gra w każdym meczu offline/online ścina na 15/20 s i potem przyśpiesza
siemanko, mój problem dotyczy gry ea fc 24. Gra w każdym meczu offline/online ścina na 15/20 s i potem przyśpiesza. Komputer wymagająco jak najbardziej powinnien dawać radę.
Pozmienialem już wiele opcji, ktore wyczytalem w necie o tym i dalej to samo. Ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł?
Hej @RandiHomie
Dzięki za odpowiedź i przesłany przez Ciebie plik DxDiag.
Obawiam się jednak, że problem z płynnym działaniem gry może być powiązany z procesorem, w który wyposażony jest Twój komputer. O ile ta jednostka należał😇 do jednych z bardziej wydajnych procesorów, teraz nawet na podstawie benchmarków jest poniżej minimalnych wymagań (Intel Core i5-6600K).
Dochodzi do tego również maksymalnie wspierana częstotliwość pracy pamięci RAM (DDR3 1066/1333 vs DDR4-1866/2133, DDR3L-1333/1600 @ 1.35V), oraz wykorzystywanie pewnych technologii związanych z zarządzaniem zasobami/architekturą procesora (AVX2)
Możesz spróbować nieco odciążyć procesor poprzez:
- Uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
- Zwiększenie wolnego miejsca na partycji systemowej
- Zwiększyć zakres pliku stronicowania Porady dotyczące zwiększania wydajności komputera w systemie Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Nie mniej z racji tego o czym wspomniałem wcześniej nie jestem w stanie zagwarantować, że powyższe kroki pomogą w rozwiązaniu problemu.