Forum Discussion

kuba154's avatar
kuba154
Not applicable
2 years ago
Solved

Problem z grą Ea FC 24 Kernel power 41

Witam Mam problem z grą Ea FC 24, lecz taki sam miałem w trakcie gry w Fifę 23 oraz Fifę 22.  Problem polega na tym, że raz na jakiś czas gra crashuje się powodując reset komputera. Po tym reseci...
  • EA_Kuba's avatar
    2 years ago

Hej @kuba154 

Dzięki za Twoje zgłoszenie i opisanie problemu. 

Znalazłem wątek na forum HP, gdzie ktoś zgłosił problem z tą samą jednostką (Z420), oraz tym samym problemem i komunikatem błędu (link). Wygląda na to, że problem może być powiązany z pamięcią RAM, lub procesorem komputera. 

Zacznij proszę od sprawdzenia czy problem jest związany z pamięcią za pomocą wbudowanego w system Windows narzędzia:

1. Naciśnij Windows + R

2. W oknie uruchamianie wpisz mdsched.exe i naciśnij Enter. 

3. Uruchom ponownie komputer sprawdzając czy wysępują problemy. 

Ponadto wygląda również na to, że pomimo imponujących parametrów procesor w który wyposażony jest Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań gry. Procesor Intel® Xeon® Processor E5-2687W v2 jest przeznaczony do jednostek działających jako serwery. Co za tym idzie nie jest wyposażony w niektóre technologie wykorzystywane (między innymi) przez gry. Mowa tutaj o Intel® SSE4.1, Intel® SSE4.2, Intel® AVX2. Niespełnianie wymagań tyczy się technologii/ oraz architektury procesora, nie jego wydajności. 

Porównanie Twojego procesora oraz tego z minimalnych wymagań gry.

W związku z powyższym, nawet jeśli uda Ci się zniwelować przyczynę problemu (pamięć, CPU etc.) to niestety poprawne działanie gry może okazać się niemożliwe. Same problemy mogą pojawić się również w przyszłości przy korzystaniu z innych aplikacji/gier.

Z tego co mi wiadomo Wiedźmin 3, oraz RDR2 nie wykorzystują wcześniej wymienionych technologii. 

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 18 hours ago
4,675 Posts