Forum Discussion

CptDexiaK's avatar
CptDexiaK
New Novice
4 months ago
Solved

Problem z połączeniem z serwerami EA

Cześć, mam problem z połączniem serwerami EA.
Urządzenie Xbox Serie S
za każdym razem przy próbie uruchomienia gry online pojawia się komunikat "Utracono połączenie. Sprawdź stan swojej sieci. Dopóki połączenie z serwerami EA nie zostanie wznowienie nie będziesz mieć dostępu do funkcji sieciowych FC." Sprawdziłem już chyba wszystko.
Internet z Orange Światłowód. Problem występuje zarówno przy wifi jak i połączeniu kablem. To samo gdy połączyłem się poprzez udostępnianie sieci z telefonu komórkowego też z sieci Orange i z T-Mobile i nadal ten sam błąd.
Reset konsoli i routera nie pomaga (odłączenie od prądu i wznowienie po 1 minucie)
reset haseł na kontach, też nic nie dał.
Game Pass ultimate aktywny
UPnP jest aktywny
Wszystko działa na IPv4
Ustawiony statyczny adres IP dla konsoli, ustawione niskie zabezpieczenie na Firewallu 
Data i czas pokrywają sie na routerze i na konsoli
Rozłączyłem i ponownie połączyłem konta xbox i ea i nadal to samo. I wygląda na to że tu wszystko działa 
Co ciekawe, uruchomiłem FC24 z tego samego konta Xbox przez aplikacje EA na komputerze i tu połączenie następuje bez problemu
Skończyły mi sie pomysły. 
Jedynie co to nie wiem jak ręcznie ustawić wyjątki portów, gdyż mam Funboxa 6 i przy każdym wyborze usługi mogę wpisać tylko jeden wyjątek a też nie do końca wiem którą usługę wybrać do wyjątku czy ftp serwer, czy http, https, itd. 
Jestem otwarty na jakiekolwiek dalsze pomysły

• Hej CptDexiaK​ 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą. 

Proszę przetestuj jeszcze na tej samej konsoli, ale z poziomu nowego konta Xbox, czy możesz uruchomić tryb online w FC 25 (utwórz także nowe konto EA , aby powiązać je z kontem Xbox).

6 Replies

• Rozwiązałem problem:

Trzeba usunąć powiązanie konta ea z konsola i powiązać na nowo i działa all.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej CptDexiaK​ 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków, które masz już za sobą. 

Proszę przetestuj jeszcze na tej samej konsoli, ale z poziomu nowego konta Xbox, czy możesz uruchomić tryb online w FC 25 (utwórz także nowe konto EA , aby powiązać je z kontem Xbox).

• CptDexiaK's avatar
    CptDexiaK
    New Novice
    3 months ago

Mógłbyś podpowiedzieć jak to zrobiłeś? Już wcześniej rozłączyłem powiazanie kont przez komputer i połączyłem ponownie i teraz na Profilu EA krzyczy mi komunikat, że ponownie usunąć powiązanie z  kontem XBOX mogę dopiero 24.10.2025

• CptDexiaK's avatar
    CptDexiaK
    New Novice
    3 months ago

Ta opcja zadziała od razu. Zalogowałem konto Microsoft córki, utworzyłem nowe konto EA i je powiązałem. Dodałem konto córki na konsoli odpaliłem i bez problemu nawiązało połączenie.  Dzięki za pomoc! Niemniej i tak intryguje mnie co w przypadku starych kont nie zadziałało. Będę to sprawdzał na przyszłych tytułach. Jeszcze raz dzięki!

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 7 days ago