Forum Discussion
30 Replies
@EA_Kuba jakieś dalsze instrukcje? minelo juz 2 tyg od premiery a ja dalej nie moge zagrac
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @hulk33333
Dzięki za odpowiedź.
Z Twojego ostatniego postu nie wynika to jednoznaczne, dlatego dla pewności zapytam - czy udało Ci się zainstalować aktualizacje VC++, których instalatory znajdują się w folderze instalacyjnym gry? Jeśli nie, to wykonaj proszę ten krok.
Jeśli to nie przyniesie efektu, to w Twoim nowym pliku DxDiag ponownie pojawiają się błędy związane ze sterownikami karty graficznej.
Czy w momencie instalacji nowego sterownika, dokonałeś czystej instalacji?
Wygląda na to również, że na Twoim komputerze jest zainstalowany sterownik 537.58, gdzie aktualnie najnowszym (wydanym niedawno) jest 545.84. Tutaj znajdziesz link do pobrania.
Chciałbym jeszcze prosić abyś sprawdził ustawienia SecureBoot na Twoim komputerze:
1. Kliknij Start
2. Wpisz PowerShell
3. Kliknij prawym przyciskiem na aplikację i zaakceptuj monit o wprowadzaniu zmian
4. Wpisz w wierszu:
Confirm-SecureBootUEFI
Tak by całość polecenia wyglądała następująco:PS C:\WINDOWS\system32> Confirm-SecureBootUEFI
Daj nam znać jaki komunikat pojawił się po wciśnięciu Enter.
Ponadto zauważyłem na Twoim komputerze problemy z grą Counter Strike. Zakładam zatem, że na Twoim komputerze zainstalowany jest program FACEIT. Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się również po jego odinstalowaniu.
Zauważyłem też, że dla Twojego systemu jest dostępna nowsza wersja BIOS-u niż ta aktualnie zainstalowana na komputerze. Chciałbym jednak zaznaczyć, że jeśli nie czujesz się na siłach w wykonaniu tej aktualizacji, lepiej poproś kogoś o pomoc, lub pomiń ten krok. O ile aktualizacje BIOS-u mogą pomóc w ogólnym działaniu komputera, nie jestem w stanie zagwarantować, że jest to jednoznaczne rozwiązanie problemu występującego u Ciebie.
Daj nam znać odnośnie VC++, aktualizacji sterownika oraz Secure Boot.
Dzięki za DxDiag.
@0130fa364c678e70 napisał/a:
(...) robiłem już wszystko co możliwe i dalej nie działa. (...)
Obawiam się, że będziemy potrzebowali dokładniejszych informacji na temat tego co dotychczas zrobiłeś. Na podstawie pliku DxDiag mogę zaproponować:
- Czysty rozruch komputera Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
- Usunięcie FACEIT
- Odłączenie jednego z monitorów.
W Twoim przypadku również poproszę Cię o wykonanie podobnych kroków co poprzednicy:
- Usunięcie FACEIT
- Odłączenie jednego z monitorów.
@EA_Kuba Tak, zainstalowałem aktualizacje VC++, nie przyniosło to rezultatów. Instalując nowe sterowniki dokonywałem czystej instalacji. Usunąłem faceit, również nic się nie zmieniło. Sprawdzałem ustawienia SecureBoot, gdy wpisałem tą komendę, wyświetliło się false. Załączam nowy dxdiag, wykonany przed sekundą.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @hulk33333
Dzięki za odpowiedź.
Komunikat $False wskazuje na to, że na Twoim komputerze/systemie aktualnie nie jest uruchomiona funkcja Secure Boot.
"
If the computer supports Secure Boot and Secure Boot is disabled, this cmdlet returns $False.
"
Uruchomienie tej funkcji niezbędne jest to uruchomienia EA anticheat, co za tym idzie również gry.
- @EA_Kuba Dobrze rozumiem, że sugerujesz, że bez włączenia secure boota, gra po prostu nigdy nie będzie działać?
- @EA_Kuba Zmieniłem na true, dalej EA FC24 nie działa i jest ten sam błąd
@EA_Kuba Mi również nie uruchamia się gra. Splach screen przez kilka sekund pozniej pojawia się czarna obramówka na pół ekranu mniej więcej sugerując, że gra się uruchomi, lecz po chwili znika i wraca do ea play. Robiłem podobne kroki co hulk, lecz bez aktualizacji sterowników, generalnie nie sądzę, żeby to było konieczne, proszę powiedz mi dlaczego ludzie płacą za grę i nie mogą w nią zagrać. Tracą tylko nerwy i pieniądze. Jestem załamany, proszę powiedz mi proste sposoby na naprawę tego.
- @EA_Kuba możemy prosić o odpowiedź na pytania?
- @EA_Kuba proszę o pomoc rowniez poniewaz kupilem ea play pro i nie moge zagrac w ea fc 24, mam ten sam problem co duza wiekszosc czyli powrot do ea po splash screenie, probowalem juz wielu rozwiazan zadna nie podzialala
About FC 24
Recent Discussions
- 10 days ago