Forum Discussion
Hej @Davidich21
Dzięki za odpowiedź i przesłanie linku.
Wydzieliłem Twoje komentarze z innej dyskusji, z racji tego, że problem pojawiający się u Ciebie zdaje się bym inny niż ten tam opisany. Zmieniłem również tytuł tego wątku tak by lepiej obrazował problem, na podstawie przesłanego przez Ciebie linku do wątku na angielskim AHQ.
@Davidich21 napisał/a:
Hi, I have a problem with the input delay in all modes, even offline. In online modes, both displayed gamepads record all button presses, but on the football field the actions occur either with a delay or are simply not recorded by the game.
Kontrolery, które widzisz obrazują naciskane przez Ciebie przyciski oraz zarejestrowaną odpowiedź przez centra danych. Zakładam, że podczas gry nie widzisz widocznej różnicy pomiędzy reakcją pomiędzy dwoma kontrolerami? Jeśli opóźnienia reakcji miałyby związek z opóźnieniem połączenia to byłoby to odwzorowane w ich działaniu. Pytam, aby mieć pewność, że sytuacja nie jest spowodowana opóźnieniami połączenia.
W swoim wątku wspomniałeś również, że podejrzewasz że problem może być związany z kontrolerem. Istnieje możliwość zresetowania kontrolera, instrukcję w jaki sposób to wykonać znajdziesz poniżej:
Rozwiązywanie problemów z kontrolerem bezprzewodowym DualSense (Polska)
Ponadto sprawdź proszę czy wspomniane przez Ciebie opóźnienia pojawią się, kiedy połączysz kontroler poprzez kabel i zmienisz ustawienia kontrolera z poziomu konsoli (sam korzystam z tego sposobu w niektórych grach).
Jak zmienić ogólne ustawienia kontrolera na konsoli PS5 (Polska) - Metoda komunikacji
- 2 years ago@EA_Kuba Rowniez mam ten problem i te rzeczy o których mówisz nie pomagają.
- 2 years ago
Hej, @EA_Kuba
Dziękuję za odpowiedź.
Wszystkie dziwne momenty meczów oglądałem w zwolnionym tempie i oba wirtualne kontrolery zarejestrowały wszystkie kliknięcia jednocześnie i całkiem adekwatnie. Zdecydowanie wykluczony jest problem z połączeniem internetowym.
Moje podejrzenia nie dotyczą działania kontrolera ani jego ustawień. Podejrzewam, że ustawienia kontrolera zapisane na moim koncie EA w jakiś sposób zaginęły i stały się nieodpowiednie.
Nie wiem, czy to robi jakąś różnicę, przed tym kiedy zacząłem mieć problemy z grą, wystąpiła awaria po stronie mojego dostawcy Internetu i moje połączenie internetowe nie było stabilne, występował też wysoki wskaźnik utraty pakietów. Wszystko wydarzyło się 27 listopada. Dostawca naprawił wszystko w ciągu dwóch dni, ale problem z rozgrywką nie został rozwiązany. Dla obiektywizmu podłączyłem się do innego osobnego dostawcy. Próbowałem różnych opcji połączenia, za pomocą routera i bezpośrednio przez kabel. Próbowałem też zmienić adres IP za pomocą dostawcy, publiczny, prywatny, dynamiczny, statyczny, nie było różnicy w rozgrywce.
Później zauważyłem, że problem pojawia się także w trybach offline. Próbowałem używać tylko połączenia przewodowego dla gamepada, próbowałem całkowicie wyłączyć Bluetooth na konsoli, nie było rezultatu. Ale teraz zrobiłem to jeszcze raz i nic się nie zmieniło.
Bardzo często usuwałem i resetowałem grę, resetowałem konsolę. Kilka razy dziennie usuwałem ustawienia osobiste w grze. Być może dlatego pojawił się jakiś błąd. Być może po tym, jak jakość mojego połączenia internetowego osiągnęła wynik 65/100, moje konto zostało w jakiś sposób zauważone. Nie wiem już w jakim kierunku szukać rozwiązania problemu. Gram od 18 wersji gry i jest to pierwszy problem, którego nie mogę rozgryźć i musiałem udać się na forum pomocy, aby go rozwiązać.
- Greg23272 years agoNew Veteran
U mnie też nie ma żadnego opóźnienia online, jeśli patrzeć na animacje kontrolera w rogu gry. Mam włączoną opcje pokaż ping i jakość połączenia. Żadnych monitów ping 8ms. Tylko jest ten problem, że gra zwalnia podczas podania i przyjęcia piłki. Prędkość piłki też jest dużo wolniejsza niż u przeciwnika. Nie moge się obrócić, ponieważ zawoniik zapomina zabrać ze sobą pilkę. Ogólnie bardzo duże zamulenie, spowolnienie i tylko wtedy gdy ja jestem przy piłce. Przeciwnik przejmuję od razu prędkość gry przyśpiesza, ale moi obrońcy dalej są ślamazarni i wpadają na siebie, ruszają się jak w mule
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Davidich21
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tych kroków.
Ustawienia Twojego kontrolera nie są w żaden sposób przypisane do Twojego konta EA. Twoje ustawienia osobiste są lokalnie zapisanym plikiem, który możesz usunąć/modyfikować. Plik ten w zależności od platformy jest wysyłany do chmury przy poprawnym zamknięciu gry. Nie jest on na "stałe" przypisany do Twojego konta jak na przykład Twoje Ultimate Team.
Nie wydaje mi się również by wpływ miało resetowanie konsoli. Oczywiście co do tej kwestii nie mam pewności ponieważ jest to związane z konsolą i potwierdzenia tego, musiałbyś szukać u pomocy technicznej PlayStation.
Nie znalazłem jednoznacznego potwierdzenia, zatem - czy problem pojawia się również na nowo utworzonym koncie na konsoli?
Ponadto, czy korzystasz z niestandardowych wytycznych dla swojego składu?
Podejrzewam również, że sprawdziłeś czy problem pojawia się po utworzeniu nowego składu z zupełnie nowych zawodników/zawodniczek?
Czy masz zapisanych wiele składów w swoim UT?
Jeśli znajdziesz chwilę prześlij nam również filmiki przedstawiające problem, najlepiej w takiej formie w jakiej przesłał je @Greg2327 - w postaci linku na YT, w miarę możliwości.
- 2 years ago
Hej, @EA_Kuba
Dziękuję za odpowiedź.
Chodzi mi o to, że profil ea przechowuje moje ustawienia gry, które dotyczą kontrolera i ustawień sterowania. W przeciwnym razie, jak wyjaśnić, że po usunięciu gry i wszystkich plików z konsoli, a także po wyłączeniu synchronizacji z chmurą, po ponownym pobraniu gry, niektóre ustawienia nie są już ustawione jako domyślne, ale tak, jak je zainstalowałem przed odinstalowaniem gry.
Ale teraz nie chodzi o to. Dzisiaj, po pracy, postaram się również zebrać zupełnie inny skład z zupełnie innymi graczami, aby wykonać test. I na pewno podam linki do filmów. BoDzisiaj ponownie obejrzałem nagrane momenty z meczu. Wygląda na to, że gra po prostu nie odtwarza animacji, które zwykle widziałem. Wszystkie animacje moich graczy, jeśli chodzi o najmniejszą walkę o piłkę, to animacje upadku, przegrania piłki ciało w ciało, absolutnie zawsze.
„Ponadto, czy korzystasz z niestandardowych wytycznych dla swojego składu?” - Próbowałem grać ze wszystkimi ustawieniami domyślnymi. Sterowanie kontrolerem, kamera, wskazówki dla graczy, wszystko było standardowe, nie pomaga
- 2 years ago
Hej, @EA_Kuba
Próbowałem stworzyć nowy skład, usunąłem wszystkie pozostałe, ale nie pomogło. Teraz pokażę momenty z gry, do których mam pytania. Napiszę krótki komentarzy, abyś mógł mnie lepiej zrozumiećW tym momencie Jairzinho miał być pierwszym na piłce, odciągnąłem go od obrońcy i szedłem w kierunku piłki.
https://youtu.be/05GZD9fsMi8?si=JVeAe8ENL8zpW9Ku
Tutaj na czas nacisnąłem X za Araujo, aby rzucić piłkę bramkarzowi. Animacja nie została odtworzona, a Griezman dwukrotnie odepchnął obrońcę.
https://youtu.be/qJEIZrGusDo?si=0K0nst6gxxlc6MvX
Mój obrońca znów był pierwszym na piłce i musiał oddać piłkę bramkarzowi, ale zamiast animować podanie, podjechał w nogi. Gram ze standardowym sterowaniem.
https://youtu.be/WFTUwlZtXeg?si=2TBXv1XsobPKXAx3
W tej sytuacji Vieira nie oddał podania w odpowiednim czasie w kierunku Kerr, która znajdowała się w polu karnym. Zamiast tego wykonał kilka niepotrzebnych dotknięć i oddał piłkę w lewo przeciwnikowi.
https://youtu.be/lQpMQaIqH5c?si=F_2Qzp816FIaGJZT
Tutaj Vieira zatrzymał się na chwilę po odebraniu piłki i nie ruszył w dół. Później jego ciało dziwnie się drżało.
https://youtu.be/WSItcR_I4Jk?si=XSnUE5Wbz4ezdmTK
Tutaj nie ma żadnego komentarza, grając w trybie koop, gracz oddał piłkę do siebie, a sędzia zanotował spalony.
https://youtu.be/aFA0A93hLeg?si=thXzdX7DO408eyQK
Mój Cancelo odebrał piłkę u Drogba, a następnie serię dziwnych animacji.
https://youtu.be/2wZo82bewQs?si=fqnqmLQBIEQxQuMH
W tym odcinku dwa momenty, pierwszy z nich, mój Cancelo, po otrzymaniu piłki od bramkarza, nie idzie w stronę piłki i nie walczy o piłkę. Drugi - mój obrońca Yashin, zamiast wyrzucić piłkę z pola karnego, dokonał niezrozumiały odbiór piłki.
https://youtu.be/DPuNp1rhxxo?si=8-7q8OtGYBW2VlZj
W tym momencie mój Jota nie mógł przyjęć piłki, a potem odsunął się od niej
https://youtu.be/i1WkUbcXamo?si=p1VyIWpRnkrvENP0
To tylko niewielka część dziwnych momentów. Starałem się wybrać najbardziej widoczne. Dlaczego nie ma drugiego kontrolera, ponieważ drugi bardzo utrudnia grę. Po dwóch miesiącach testów nigdy nie zauważyłem, że drugi kontroler nie rejestruje naciśnięć. Obecnie gram tylko z dwoma i być może moja kolekcja się powiększy. Dziękuję za zainteresowanie rozwiązaniem mojego problemu.
Zobacz jak u mnie to wszytko długo trwa. Za nim podanie doleci już napastnik jest jest kryty. Do tego problemy z przyjęciem piłki, niepotrzebne animacje
https://www.youtube.com/watch?v=GmRdp2Cf2aI
W drugim filmiku mijam się z piłką obrońcą, nie wczytany odbiór. Zresztą często nawet nie mogę zbliżyć się do napastnika, jakby było pole siłowe.
- 2 years agoTo po prostu tragedia. To, o czym mówiłem wcześniej, nie jest możliwe zbliżenie się do przeciwnika, aby odebrać piłkę, jakby coś odpychało.
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @Davidich21
Dzięki za przesłanie nam filmików, oraz szczegółowych komentarzy do nich. Jeśli w przyszłości zdecydujesz się przesłać nam podobne zgłoszenie poproszę Cię o utrzymanie takiego rzetelnego i konstruktywnego tonu. Znacznie ułatwia to analizę przedstawionych przez Ciebie sytuacji. Jedyną rzeczą o którą mogę poprosić dodatkowo jest włączenie nakładki z funkcją Sterowanie + odpowiedź. Rozumiem, że nakładka może być rozpraszająca nie mniej jest niezbędna do analizy.
W poprzednich odpowiedziach nie zauważyłem byś odpowiedział na pytanie odnośnie niestandardowych wytycznych dla swojego składu.
Przekazałem informacje na temat Twoich uwag we właściwe ręce, jeśli będę mieć dodatkowe pytania odnośnie filmów dotychczas zamieszczonych - dam znać.
Jeszcze raz dziękuję za Twoją pasję i szczegółowość.
@Greg2327 Przyjrzałem się również przesłanym przez Ciebie filmiki w zarówno tym wątku jak i w innych. Podobnie jak w poprzednim przypadku przesłałem je również do właściwego zespołu.
Dzięki za przekazanie sprawy dalej. Czasem gra uruchamia się dobrze tak jak dziś wiczeorem. Eliminacje bez problemu, ponieważ nie było tych głupich spowolnień, opóźnniń rekacji. Niewiadomo w czym problem, ale 90% meczów mam bardzo duże opóźnienia. Tak jak dziś wiczorem to aż miło się gra
About FC 24
Recent Discussions
- 8 days ago
- 12 days ago