Forum Discussion
Inne sposoby do testu: W wielu przypadkach wyłączenie crossplayu również pomaga.
Po każdych ustawieniach zapiszcie je i zrestartujcie grę.
1. W grze wszystkie ustawienia na średnie, brak limitu klatek, vsync wyłączony, 120Hz. Zapisujemy i wychodzimy z gry. Jeśli Nasz monitor ma więcej Hz to w moich dokumentach w folderze FC24 edytujemy plik fc24setup i w linijce refresh_rate ustawiamy tyle ile mamy i MSAA dajemy na 3. W panelu nvidia ustawiamy vsync na adaptacyjny.
2. Gra w oknie, brak limitu klatek, vsync off, brak dynamicznego skalowania, przerywniki na połowę liczby klatek, brak pasma włosów, reszta ustawień na średnie, panel nvidia: tryb niskiego opóźnienia na ultra, preferuj maksymalną wydajność, synchronizacja pionowa na szybkie. Wyłączyć tryb gry. Plan zasilania na wysoka wydajność.
3. Jakość trawy i kibiców na auto, vsync i limit klatek off, panel nvidia filtrowanie tekstur na automatyczne, vsync na adaptacyjne.
4. Usuń folder FC24 z moich dokumentów. W grze ustawiamy wszystko na ultra, przerywniki połowa liczby klatek, dynamiczne skalowanie off. W paneli nvidia tryb niskiego opóźnienia na ultra, preferuj maksymalną wydajność, vsync na szybkie. W folderze FC24 w moich dokumentach edytujemy plik fcsetup i usuwamy ostatnią linijkę resolution for display i zapisujemy, Po tym nie zmieniamy już żadnych ustawień, nawet w grze.
5. Potrzebne są tutaj dwa dyski. Musimy mieć zainstalowaną grę na drugim dysku. Usuwamy folderu temp. Zmiana lokalizacji tego folderu na folder z FC24, tutaj wideo: https://www.youtube.com/watch?v=JQfPSj7yYJw
Jak widzicie rozwiązań jest wiele i nie ma takiego jednego poradnika który u każdego zadziała w ten sam sposób. Gra wymaga łatki optymalizacyjnej ale nie wiem czy takiej się doczekamy.
Wszystko zastosowałem i dalej laguje
- 2 years ago
Posiadam kartę NVIDIA GeForce GTX 1650
- Avalayya2 years agoHero+@Misiek351 Któreś ustawienia muszą pomóc. Dochodzi również kwestia jakie podzespoły posiadasz bo może na przykład procesor nie wyrabiać lub niskie taktowanie pamięci ram.
- 2 years ago
ja mam gtx 1650Ti i po wywaleniu najnowszych DCH 546,33 i wrzuceniu jakiegoś starego standardu nieco lepiej. Nie jestem w stanie powiedzieć co miałem wcześniej, przed aktualizacją i to jest kłopot.
Może ktoś wie, jakie stery na GTX 1650Ti śmigają?
- Avalayya2 years agoHero+@Marcello151022 Ja aktualnie korzystam z 537.42 ALE na start grałem na ustawieniach które dałem powyżej, po kilku dniach ustawiłem wszystko tak jak w pierwszym poście i wszystko wróciło do normy. Nie wiem nawet jak to wytłumaczyć.
About FC 24
Recent Discussions
- 13 hours ago
fc wyrzuca do pulpitu
Solved4 days ago- 16 days ago