Forum Discussion

Zygieriusz's avatar
Zygieriusz
Rising Newcomer
11 months ago

Ban - brak informacji z jakiego powodu oraz brak odpowiedzi na zgłoszenie sporu

Cześć,

W piątek z niewiadomych mi przyczyn otrzymałem blokadę konta. Sytuacja taka zdarza się już 3 raz w ciągu roku (w poprzednich dwóch przypadkach zostałem odbanowany). Założyłem spór jednak do chwili obecnej nie otrzymałem żadnej informacji zwrotnej. 

Panowie z EA, możecie pomóc w rozwiązaniu sytuacji? Tym bardziej, że nie mam zielonego pojęcia za co ta blokada została nałożona. Konto mam od 2015 roku, nigdy nie używałem żadnych cheatów.

Pozdrawiam,

CM Edit - Usunęłam dane osobowe; Pamiętaj, że wpisy na forum są widoczne dla wszystkich. Chroń informacje swoje i innych. Dane osobowe mogą obejmować adres e-mail, numer telefonu, prawdziwe zdjęcia/selfie itp. Zachowaj je w tajemnicy, dbaj o bezpieczeństwo.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 months ago

Hej Zygieriusz 

Tu na forum nie jesteśmy w stanie sprawdzić twojego konta, aby potwierdzić co dokładnie się stało. Rozumiem, że wysłałeś już odwołanie do zespołu zajmującego się weryfikacją blokady i zawieszenia. Z doświadczenia wiem, że rozpatrzenie takich zgłoszeń może potrwać kilka dni a status zgłoszenia możesz zawsze śledzić na stronie https://help.ea.com/en/help-my-cases/  

• Rangereq's avatar
    Rangereq
    Rising Newcomer
    11 months ago

Ja też dwa dni temu dostałem blokadę, a nie zrobiłem nic złego. Zauważyłem to dzisiaj, gdy chciałem znowu sobie pograć. I też nie ma podanego powodu nadania blokady. 

Kupuję FIFA'ę co roku od 10 lat. To jest jakiś nieśmieszny żart.

• Rangereq's avatar
    Rangereq
    Rising Newcomer
    11 months ago

Ja właśnie dostałem powiadomienie o zmianie decyzji.

• Zygieriusz's avatar
    Zygieriusz
    Rising Newcomer
    11 months ago

Kalina, bardzo dziękuję za Twój odzew oraz informację.

Od piątku nadal brak odzewu z działu customer experience. Jestem bardzo zaniepokojny tą sytuacją tym bardziej, że nie mam sobie nic do zarzucenia i blokada została nałożona niesłusznie (tego typu blokady już miałem dwa razy i za każdym razem zostawałem odblokowywany).

Jak już wspomniałem od ponad 10 lat jestem stałym graczem fify i regularnie doładowywuje fp. Obecnie przez blokadę tracę możliwość zdobywania kolejnych nagród (liga weekendowa, division rivals, squad battles oraz mecze towarzyskie) przez co bardzo ubolewam i źle to wpływa na moją psychikę (to jakby iść do więzienia za niewinność).

Bardzo proszę Was o wsparcie w kwestii odpowiedzi na mój spór.

Wierzę, że w szybkim czasie moje konto zostanie odblokowane.

Pozdrawiam serdecznie,

Zygieriusz

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 months ago

Zygieriusz Rozumiem Twój niepokój. Niestety, na forum nie możemy sprawdzić Twojego konta, aby zweryfikować, co dokładnie się stało. Jeśli wysłałeś już odwołanie do zespołu zajmującego się weryfikacją blokad i zawieszeń, odpowiedź może zająć kilka dni. Trzymam kciuki!

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 3 hours ago
1,013 Posts