Problem z szybkością biegu oraz podaniami
Jestem bardzo doświadczonym graczem, gram w FIFĘ / EA od dobrych 10 lat kupując regularnie nową odsłone ale to co jest w tym roku przerasta już moje nerwy i jeśli nie będzie to naprawione, to NA PEWNO nie zakupie już kolejnych odsłon, bo będzie to wyłącznie moja strata pieniędzy! Potrafię spędzać czas godzinami w EA ale gaming i zachowania graczy w tej odsłonie to jakaś całkowita porażka!
1) Podania zarówno po ziemi są nie dostosowane w żaden sposób zawodnik albo podaje zbyt mocno i nie ma szans na dojście do piłki albo zbyt słabo po czym SI bez problemu ją przejmuje i idzie z kontra. Taka sama sytuacja wstępuje w po daniach prostopadłych, które w żaden sposób nie są logiczne i tak samo wygląda w przypadku podań górą, które są nie uregulowane i nie ma szans precyzyjnie podać. Zmiana ustawień podań z asysty na częściowe czy ręczne nic nie daje!
2) Tutaj mnie krew zalewa i myślę, że nie tylko ja mam z tym problem! Sprint! A właściwie to jego brak! Bez względu czy analogowy sprint jest włączony czy też nie zawodnik zawodnik biegnie bardzo bardzo wolno jakby miał worek węgla na plecach! Bez względu czy zawodnik na 80+/85+/90+ szybkość biegu biegnie wolno, tak że inny jest bez problemu go dogonić chociażby miał raptem 60+/70+ szybkości biegu. Dodatkowk w sytuacji, gdy zawodnik próbuje już szybciej bieg to nagle potrafi wypuścić sobie piłkę na bardzo daleka odległość bez jakiejkolwiek kontroli nad nim i piłką, za to SI biegnie jak gdyby nigdy nic i ja zawodnikiem z szybkością 80+ lub więcej nie mogę go dogonić. Przy taktyce "gra skrzydłami" która stosuje od kilku edycji to jest nie grywalne w sposób! O innych problemach nawet się nie wypowiem, bo widzę, że robią to już inni gracze. Może i inne problemy dla mnie byłyby do zniesienia ale ten spring, a właściwie jego brak oraz problemy z podaniami powodują, że gra jest NIE DO GRANIA! Po dwóch miesiącach mam dwie refleksje: 5 za zmiany w trybie kariery menagera, - 1 za rozwalenie gamingu i spowodowanie, że gra jest nie do grania.