Forum Discussion

Thom1221's avatar
Thom1221
Rising Novice
10 months ago

Problem z szybkością biegu oraz podaniami

Jestem bardzo doświadczonym graczem, gram w FIFĘ / EA od dobrych 10 lat kupując regularnie nową odsłone ale to co jest w tym roku przerasta już moje nerwy i jeśli nie będzie to naprawione, to NA PEWNO nie zakupie już kolejnych odsłon, bo będzie to wyłącznie moja strata pieniędzy! Potrafię spędzać czas godzinami w EA ale gaming i zachowania graczy w tej odsłonie to jakaś całkowita porażka!

1) Podania zarówno po ziemi są nie dostosowane w żaden sposób zawodnik albo podaje zbyt mocno i nie ma szans na dojście do piłki albo zbyt słabo po czym SI bez problemu ją przejmuje i idzie z kontra. Taka sama sytuacja wstępuje w po daniach prostopadłych, które w żaden sposób nie są logiczne i tak samo wygląda w przypadku podań górą, które są nie uregulowane i nie ma szans precyzyjnie podać. Zmiana ustawień podań z asysty na częściowe czy ręczne nic nie daje!

2) Tutaj mnie krew zalewa i myślę, że nie tylko ja mam z tym problem! Sprint! A właściwie to jego brak! Bez względu czy analogowy sprint jest włączony czy też nie zawodnik zawodnik biegnie bardzo bardzo wolno jakby miał worek węgla na plecach! Bez względu czy zawodnik na 80+/85+/90+ szybkość biegu biegnie wolno, tak że inny jest bez problemu go dogonić chociażby miał raptem 60+/70+ szybkości biegu. Dodatkowk w sytuacji, gdy zawodnik próbuje już szybciej bieg to nagle potrafi wypuścić sobie piłkę na bardzo daleka odległość bez jakiejkolwiek kontroli nad nim i piłką, za to SI biegnie jak gdyby nigdy nic i ja zawodnikiem z szybkością 80+ lub więcej nie mogę go dogonić. Przy taktyce "gra skrzydłami" która stosuje od kilku edycji to jest nie grywalne w sposób! O innych problemach nawet się nie wypowiem, bo widzę, że robią to już inni gracze. Może i inne problemy dla mnie byłyby do zniesienia ale ten spring, a właściwie jego brak oraz problemy z podaniami powodują, że gra jest NIE DO GRANIA! Po dwóch miesiącach mam dwie refleksje: 5 za zmiany w trybie kariery menagera, - 1 za rozwalenie gamingu i spowodowanie, że gra jest nie do grania. 

4 Replies

• Ksg700's avatar
    Ksg700
    Rising Scout
    9 months ago
    @Thom1221 Ale jest jeden fachowiec na YT który twierdzi że pewnie źle operujesz lewym drążkiem albo wybierasz zły tor biegu
  • Thom1221's avatar
    Thom1221
    Rising Novice
    9 months ago

Tak zawsze tacy się znajdą, którzy będą twierdzić, że to ty lub inaczej to ujmując my jako gracze coś źle robimy. Powiem Ci, że z tym jest problem od samego początku wydania gry, a P o tym jak dodali ostatnią łatkę, to zamiast coś naprawić, to jeszcze bardziej to rozwalili. Czytałem inne wpisy i pod jednym, gdzie też pisałem, że mam podobne problemy, to powstała niemała * burza i tyle odpowiedzi oraz osób, które miały z tym samym problem dawno nie widziałem. Jestem ciekaw czy raczą coś z tym zrobić w jak najszybszym tempie, bo widać jaka ilość osób ma z tym problem i jak to już ludzi wścieka plus gra stała nie niegrywalna. 

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    9 months ago

@Thom1221Mam to samo, być może problem polega na tym że nie kupuje fc points.. Nie wiem gra powinna być albo darmowa z dodatkowymi płatnościami, albo płatna, ale bez mikro płatności. Tu nawet nie wiesz na jak zaawansowanego gracza grasz, bo sa momenty w grze, że strzelasz kilka bramek w kilka minut albo tracisz. Gołym okiem widać, ze coś jest nie tak. Do problemów powyżej można dopisać jeszcze brak możliwości zbliżenia się obrońcą do napastnika. jakaś niewidzialna siła nie pozwala podejść i odebrać piłki, nawet jak robisz wślizg to sobie klepnie na tyłek i tyle z tego. Pierwszy raz spotkałem się w tej grze z przywilejem korzyści, że nie został odgwizdany wolny. Często nawet mając pustą bramkę zatrzymywana była akcja. Zobacz zachowanie bramkarza, rzuca się w inne miejsce niż znajduje się piłka

przywilej korzyści

• Też tak mam po tej ostatniej aktualizacji.Opóźnienia jak skur... , zawodnicy jak muły , zje..ane podania no jednym słowem tragedia.Przedtem wszystko mi w miare dobrze chodziło i dało się grać .Pisząc w miare mam na myśli że nie było tych opóżnień i gra chodziła w miare płynnie bo o ustawionych meczach i serwerach ea to nie bede nawet pisał bo każdy to wie😉. Mam nadzieję że to szyblko naprawią bo się odniechciewa w to grać masakra...

About FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.960 PostsLatest Activity: 11 hours ago