Forum Discussion

majk860707's avatar
9 months ago

Zablokowany dostęp do rynku transferowego

Cześć, czy ktoś miał może podobny przypadek?

Zablokowali mi właśnie dostęp do rynku transferowego, niby za dystrybucję monet i rozdawnictwo... Problem w tym, że przez 3 lata, kiedy gram ani razu nie kupowałem i nie sprzedawałem monet. Co więcej w momencie, kiedy ta informacja się pojawiła, nie było mnie nawet w domu, nie miałem dostępu do gry.

Zalogowałem się na konto, nic nie zniknęło, wszystko się zgadza poza brakiem dostępu do rynku transferowego. Napisałem ticket, ale nie ma na niego odpowiedzi od EA. Czy jest jeszcze jakaś forma kontaktu z EA? Jakiś live chat z doradcą? Cokolwiek?

Szkoda mi po prostu 4 stów, które zostały wydane i 2 miesięcy czasu, który poświęciłem by zbudować skład, w pełni legalnie za zarobione monety z gry + transfery (kupno, sprzedaż graczy)...

Ogólnie załamka, bo czuje się nie fair, że doszło w ogóle do takiej blokady... nie mam absolutnie nic na sumieniu.

5 Replies

• Mam ten sam problem, miałem dostać odpowiedź w ciągu 10 dni a mijają prawie 3 tygodnie, po konsultacji z jakimś hamirem na czacie powiedział że naprawia to i wszystko wróci do normy a dalej czekam 

• Niestety otrzymacie gotowa formułkę, że ea sprawdziło konto i podtrzymuje decyzję. Wiem, że robiliście wszystko legalnie, bo sam za uczciwy handel wyłapałem edycje temu takiego samego bana. U nas na discordzie handlowym a tej edycji już kilkanaście osób wyłapalo. Ba, często za sprzedawanie kart z plecakiem xD Ich algorytm wyłapuje niepożądane transakcje i z automatu daje bana. A jakie to są transakcje? Ciężko nawet określić, wystarczy, że przy jakimś sbc srebrne karty idą w górę i już to się może im nie spodobać, bo nagle dane karta ma o wiele wyższa wartość.

Szkoda, że ludzie wydają nie małe pieniądze, a potem człowiek z obsługi EA nie może sprawdzić ręcznie konta...

A w tym samym czasie są ludzie, którzy bez żadnych problemów z EA latają na botach...

Ode mnie poszła ostatnia złotówka w tej edycji na ten niedorobiony produkt.

Dla nich jesteśmy zwykłymi pionkami i maszynka do robienia hajsu. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 months ago

Jeśli uważasz, że ograniczyliśmy, zablokowaliśmy lub zawiesiliśmy twoje konto EA przez pomyłkę: 

1. Kliknij napis Skontaktuj się z nami 
    2. Zaloguj się na konto EA, którego dotyczy ograniczenie, blokada lub zawieszenie (chyba że zostało to już zrobione). 
    3. Kliknij znak plus w sekcji e-mail , by wypełnić nasz formularz i podać szczegóły dotyczące ograniczenia, blokady lub zawieszenia. 

Każde zgłoszenie jest rozpatrywane indywidualnie a odpowiedź dostaniesz po kilku dniach na swoją pocztę e-mail.

• Póki co mija 5 dzień bez odpowiedzi zarówno na ticket jak i na mail wysłany na lets_talk. Przestaje mieć jakiekolwiek nadzieje, ale poczucie bycia zrobionym w **** przez EA jest ogromne. Nie oszukujesz, starasz się być fair, rynek wykorzystujesz do normalnych legalnych transakcji, a i tak na końcu dostajesz od razu permabana tej edycji na transfery. W dzień, w którym dostałem bana, zarobiłem 75k na sprzedaży z zyskiem 3 piłkarzy kupionych wcześniej, najwidoczniej dla EA to za duzo. W takim razie pytanie po co jest ten cały rynek, jak nie do handlowania zgodnie z obowiązującymi zasadami? Na Toty zamierzałem nawet pokusić się być może na płatna paczkę, ale w tej sytuacji sobie daruję. W zawieszeniu 900k coinsow, które mogę wydać tylko na paczki...

Komuś w ogóle udało się odwołać?...

• Jest odpowiedź, EA oficjalnie potwierdziło w swojej odpowiedzi, że wg nich "angażowałem się w dystrybucję monet", wydaje mi się, że jakakolwiek sprzedaż kart z profitem jest raczej niemile przez nich widziana.

Co więcej, jeśli Wasza transakcja, czyli gracz, którego wystawiacie lub gracz, którego kupujecie jest powiązany z innym kontem zamieszanym w podejrzane transakcje, Wasze konto również zostanie obciążone sankcją, możecie o tym nawet nie wiedzieć, nie być tego świadomi, mieć pecha, jednym słowem loteria jak w Lotto.

Mimo wszystko uważam, że w tego typu przypadkach kara i nauczka, jeśli już musi być, powinna być łagodniejsza, a nie od razu ban TM na cała obecną edycję.

About FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.963 PostsLatest Activity: 2 hours ago