Forum Discussion
Hej @mlodytomasz21
Czy w obu przypadkach pojawiły się jakieś komunikatu odnośnie występujących/naprawionych błędów?
- mlodytomasz213 months agoRising Traveler
W pierwszym wyskoczyło mi że system zdiagnozował błąd i sukcesywnie go naprawił w drugim nie jestem pewien jeśli chodzi o ten ram bo odszedłem od komputera ale nic nie wyskakiwało i normalnie się włączył potem.
Ciężko zdiagnozować w czym konkretnie leży problem próbowałem już wiekszości poradników czy to z microsoftu czy yt i nic nie chce pomóc. Mam tak tylko podczas grania w fc chociaż nie sprawdzałem w przypadku innych gier bo aktualnie nie gram w nic poza fc.
Robię aktualnie spójność plików na ea appie
- 3 months ago
Ja mam identyczna sytuacje i wiele osob tak ma. Wydaje mi sie ze problem jest w procku bo moj kumpel ma podobna specyfikacje tyle ze procek od AMD i nie wystepuja u niego te problemy.
Podrzucę jeszcze specyfikacje mojego kompa
Procesor Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz
Zainstalowana pamięć RAM 8,00 GB
Identyfikator urządzenia F1BA78EA-4425-4F58-A829-5578B487B1EA
Identyfikator produktu 00325-96565-37028-AAOEM
Typ systemu 64-bitowy system operacyjny, procesor x64
- 3 months ago
To jest chore, że gra za 300 zł która działa w miarę teraz jest nie grywalna. Skoro nic z tym nie jest robione niech zwracajcie pieniądze.
I co dalej?
Po co jest to całe forum skoro nie odpowiadacie, nie tylko ja mam ten sam problem i nigdzie nie widziałem żadnej odpowiedź
gra za 400 zł, nagle przestaje działać? i to nie pierwszy raz? Naprawdę z roku na rok jest coraz gorzej. Nigdy nie miałem tylu problemów z tą grą co teraz. każda aktualizacja to kolejne problemy dla mojego komputera
- EA_Kuba3 months ago
Community Manager
Hej @mlodytomasz21
Wybacz późną odpowiedź i dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków.
Zacznę od tego, że forum EA to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Jeśli chcesz porozmawiać z przedstawicielem EA - skontaktuj się z nami bezpośrednio.
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ
Jeśli chodzi o problem związany z płynnością gry, faktycznie pojawiają się zgłoszenia od innych graczy, które są aktualnie analizowane przez nasze zespoły.
Niektórzy użytkownicy rozwiązali problem poprzez roll back sterownika karty graficznej.
W kwestii problemu występującego u Ciebie to procesor w który wyposażony jest Twój komputer, na podstawie benchmarków jest poniżej minimalnych wymagań gry. Możliwe, że jest to przyczyną w wahaniach zużycia procesora.
Spróbuj odciążyć procesor poprzez wyłączenie na czas uruchomienia gry zbędnych usług i programów, lub uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
- 3 months ago
Nie róbcie z niego żartów przecież wszyscy już przyznali że to wina po stronie gry a nie sprzętu, ja mam dużo mocniejszy procesor i sytuacja jest ta sama, nie jest to wina sprzętu. Wiecie może kiedy można spodziewać się optymalizacji??
Ja naprawdę wszystko rozumiem ale skoro gra wcześniej była w stanie działać normalnie to czemu nagle po waszej kolejnej aktualizacji się tak dzieje?
Jeśli chodzi o mój procesor to odrazu po uruchomieniu ma 1/0 % uźycia, więc wątpię zeby była to jego wina skoro tak jak napisałem wyżej wcześniej normalnie dawał radę
kolejna sprawa to zauważyłem wysokie zużycie pamięci przez fc 25
back roll sterownika? jakiego ?
- EA_Kuba3 months ago
Community Manager
Tak jak wspomniałem wcześniej, problem jest aktualnie analizowany. W tym jednak konkretnym przypadku kiedy parametry komputera wypadają poniżej minimalnych wymagań, problem może mieć inne podłoże. Nie mam informacji odnośnie rozwiązania problemu na tę chwilę.
@mlodytomasz21 napisał/a:
Ja naprawdę wszystko rozumiem ale skoro gra wcześniej była w stanie działać normalnie to czemu nagle po waszej kolejnej aktualizacji się tak dzieje?
Jeśli chodzi o mój procesor to odrazu po uruchomieniu ma 1/0 % uźycia, więc wątpię zeby była to jego wina skoro tak jak napisałem wyżej wcześniej normalnie dawał radę
kolejna sprawa to zauważyłem wysokie zużycie pamięci przez fc 25
back roll sterownika? jakiego ?
@mlodytomasz21 moje niedopatrzenie - chodzi o sterownik karty graficznej. Edytowałem moją wcześniejszą odpowiedź.
Odnośnie działania gry - specyfikacja podana przy minimalnych wymaganiach zaplanowana jest na cały okres wypuszczania aktualizacji gry. Choć parametry Twojego procesora są niewiele niższe, może to rzutować na działaniu gry.
W swoim opisie sprzętu nie podałeś informacji na temat posiadanej karty graficznej. Prześlij nam proszę plik DxDiag, może tam znajdziemy dodatkowe wskazówki.
Podrzucam jeszcze zdjęcie z menadżera zadań, przy takim czymś żaden procesor nie będzie dobrze działał a tym bardziej mój który jest nie najnowszy. Słyszałem że wiele osób ma to samo, możliwe że to po prostu jakiś plik z FC wpływa na działanie komputera
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 5 hours ago
- 6 hours ago