Forum Discussion
Hej @mlodytomasz21
Czy w obu przypadkach pojawiły się jakieś komunikatu odnośnie występujących/naprawionych błędów?
Hej @mlodytomasz21
Wybacz późną odpowiedź i dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków.
Zacznę od tego, że forum EA to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Jeśli chcesz porozmawiać z przedstawicielem EA - skontaktuj się z nami bezpośrednio.
Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ
Jeśli chodzi o problem związany z płynnością gry, faktycznie pojawiają się zgłoszenia od innych graczy, które są aktualnie analizowane przez nasze zespoły.
Niektórzy użytkownicy rozwiązali problem poprzez roll back sterownika karty graficznej.
W kwestii problemu występującego u Ciebie to procesor w który wyposażony jest Twój komputer, na podstawie benchmarków jest poniżej minimalnych wymagań gry. Możliwe, że jest to przyczyną w wahaniach zużycia procesora.
Spróbuj odciążyć procesor poprzez wyłączenie na czas uruchomienia gry zbędnych usług i programów, lub uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
- 3 months ago
Nie róbcie z niego żartów przecież wszyscy już przyznali że to wina po stronie gry a nie sprzętu, ja mam dużo mocniejszy procesor i sytuacja jest ta sama, nie jest to wina sprzętu. Wiecie może kiedy można spodziewać się optymalizacji??
- mlodytomasz213 months agoRising Traveler
Ja naprawdę wszystko rozumiem ale skoro gra wcześniej była w stanie działać normalnie to czemu nagle po waszej kolejnej aktualizacji się tak dzieje?
Jeśli chodzi o mój procesor to odrazu po uruchomieniu ma 1/0 % uźycia, więc wątpię zeby była to jego wina skoro tak jak napisałem wyżej wcześniej normalnie dawał radę
kolejna sprawa to zauważyłem wysokie zużycie pamięci przez fc 25
back roll sterownika? jakiego ?
- 3 months ago
Żadne sterowniki nie pomogą. Insdtalowalem przez ten problem 6-7 razy. Różne kombinacje, Win 11 22H2, 11 23H2, win 10 22h1, 21H1, sterowniki instalowałem automatycznie, w innym windowsie przez driver booster, w innym ręcznie. Instalowałem sterowniki z 2021 roku, i w końcu nic, a EA ma te problemy w *, i tak będą kupować.
- 3 months ago
nie działa
- EA_Kuba3 months ago
Community Manager
Tak jak wspomniałem wcześniej, problem jest aktualnie analizowany. W tym jednak konkretnym przypadku kiedy parametry komputera wypadają poniżej minimalnych wymagań, problem może mieć inne podłoże. Nie mam informacji odnośnie rozwiązania problemu na tę chwilę.
@mlodytomasz21 napisał/a:
Ja naprawdę wszystko rozumiem ale skoro gra wcześniej była w stanie działać normalnie to czemu nagle po waszej kolejnej aktualizacji się tak dzieje?
Jeśli chodzi o mój procesor to odrazu po uruchomieniu ma 1/0 % uźycia, więc wątpię zeby była to jego wina skoro tak jak napisałem wyżej wcześniej normalnie dawał radę
kolejna sprawa to zauważyłem wysokie zużycie pamięci przez fc 25
back roll sterownika? jakiego ?
@mlodytomasz21 moje niedopatrzenie - chodzi o sterownik karty graficznej. Edytowałem moją wcześniejszą odpowiedź.
Odnośnie działania gry - specyfikacja podana przy minimalnych wymaganiach zaplanowana jest na cały okres wypuszczania aktualizacji gry. Choć parametry Twojego procesora są niewiele niższe, może to rzutować na działaniu gry.
W swoim opisie sprzętu nie podałeś informacji na temat posiadanej karty graficznej. Prześlij nam proszę plik DxDiag, może tam znajdziemy dodatkowe wskazówki.
Podrzucam jeszcze zdjęcie z menadżera zadań, przy takim czymś żaden procesor nie będzie dobrze działał a tym bardziej mój który jest nie najnowszy. Słyszałem że wiele osób ma to samo, możliwe że to po prostu jakiś plik z FC wpływa na działanie komputera
- EA_Kuba3 months ago
Community Manager
Hej @mlodytomasz21
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag i zdjęcia.
Ponownie chciałbym zaznaczyć, że forum AHQ to przede wszystkim forum społeczności skupionej wokół gier EA. Oznaczanie mnie, lub innego pracownika EA w każdym poście nie przyspieszy rozwiązania, lub odpowiedzi z naszej strony i jest niezgodne z regulaminem forum.
Na przesłanym przez Ciebie zrzucie ekranu widzę aplikację Mem Reduct.
Na czas uruchomienia gry, zamiast korzystać z tej aplikacji uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
Jeśli uważasz, że problem może być powiązany z ostatnią aktualizacją gry, która objawia się u niektórych graczy niestabilnością podczas meczy widzę, że aktualnie posiadasz zainstalowaną najnowszą wersję sterownika dla Twojej karty graficznej 566.14.
Wykonaj czystą instalację starszych sterowników i sprawdź czy problem będzie pojawiać się ponownie.
Aktualizacje na temat rozwiązania tego problemu znajdziesz tutaj.
Ostatecznie, zauważyłem również, że wygląda na to że dla Twojej płyty głównej dostępna jest aktualizacja BIOS. Sądząc po wymienionej przez Ciebie usłudze powiązanej z kernelem komputera może być to potencjalnie powiązane. Chciałbym jednak, żebyś miał na uwadze, że aktualizacja BIOS jest dość zaawansowanym krokiem i jeśli nie czujesz się na siłach w jego wykonaniu - omiń go.
- 3 months ago
Żartujesz sobie? Mam i5-6500 wykręcony na maksa, daje ponad 30% więcej z siebie. i5-6600k daje 12% ponad stock i5-6500. I w jeden czas po aktualizacji mojego proca zaczyna obciążać plik NT kernel (50-60% maksymalnie miałem), gdzy gram obciąża na 50-70%. Ten plik jest niezbędny dla pracy anticheata, po zmianach pliku NT kernel anticheat ne uruchamia się i gra ozcywiście też. Sprawdzcie czemu anticheat obciąża procesor więcej samej gry
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 2 hours ago
- 2 hours ago
- 7 hours ago