EA FC 25 OPTYMALIZACJA PC
Gram w EA FC 25 na pc, moje podzespoły to gtx 1060 3gb,intel core i5 siódmej generacji, 8gb pamieci ram. Gra jest poprostu niegrywalna, pierwsze problemy pojawiaja sie przy odpaleniu, trzeba probowac kilka razy zanim sie uda bo gra zawiesza sie na ekranie ladowania. Gdy juz odpalimy gre pomimo tego, ze chodzi na najnizszych mozliwych ustawieniach, zarowno ustawieniach w grze jak i ustawieniach karty graficznej i komputera, wszystko nastawione na wydajnosc ona poprostu nie chodzi, mam maksymalnie z 20 klatek, co chwile sie zawiesza podczas meczu. Co dziwne kiedy odpalam tryb rush,gra chodzi juz plynnie i nie ma zadnych problemow. Dziwne jest tez to ze przerywniki takie jak cieszynki chodza rowniez plynnie ale sam mecz juz nie. Wiem ze moj komputer nie jest najwyzszych lotow, ale to chyba powinno wystarczyc zeby odpalic gre z taka grafika, na takich ustawieniach to wyglada jak jakas fifa 16. W innych grach nie mam takich problemow i wszystko chodzi plynnie (np: cs2,Najnowsza Forza Horizon 5,Ghost recon Breakpoin, rdr2) Oczywiscie windows i sterowniki karty graficznej sa zaktualizowane. Moze ktos ma jeszcze jakas porade.
Hej @X_BLONDAS_X
Dzięki za odpowiedź.
Porównując benchmarki obu procesorów (Intel Core i5-7400 @ 3.00GHz vs Intel Core i5-6600K @ 3.50GHz), wygląda na to, że Twój procesor jest poniżej minimalnych wymagań gry. Faktycznie jeśli chodzi o generację, dysponujesz nowszym procesorem, nie mniej jest on nieco słabszy od tego z minimalnych wymagań.
Ponadto chciałbym też zauważyć, że w minimalnych wymaganiach gry RDR2 jest podany zupełnie inny procesor, znacząco różniący się w swojej architekturze od i5-6600K.