Forum Discussion

TPIKSEL's avatar
TPIKSEL
Rising Novice
10 months ago

FC25 resetuje komputer

Witam,

FC25 w wersji Ultimate resetuje komputer w losowych momentach rozgrywki.

• Bios Zaktualizowany
  • Sterowniki karty najnowsze (inne również)
  • Win 11 wersja 23H2 - 22631.4249
  1. Czysty rozruch - nie rozwiązuje problemu;
  2. Utworzenie nowego Profil ustawień osobistych - nie rozwiązuje problemu;
  3. Odpięcie dodatkowych monitorów - nie rozwiązuje problemu;
  4. Czyszczenie pamięci podręcznej - nie rozwiązuje problemu;
  5. Re-instalacja FC25 oraz aplikacji EA - nie rozwiązuje problemu;
  6. Re-instalacja Windowsa - nie rozwiązuje problemu.

inne gry działają bez najmniejszych problemów (CyberPunk, FC24, Fortnite, Valorant.....)

Procesor 13th Gen Intel(R) Core(TM) i7-13700F 2.10 GHz
Zainstalowana pamięć RAM 64,0 GB (
Karta RTX 3080
Dysk SSD MVMe 1T (System/Gry)

DXDiag wykonany zaraz po ostatnim resecie systemu spowodowanym wasza gra w załączeniu.

Proszę o instrukcje w jaki sposób sprawić aby wasz produkt działał prawidłowo.

Czekam na odpowiedz.

TP. 

10 Replies

• Witam,

czy ktoś zajął się moim problemem?

u mnie dalej bez zmian, FC25 w losowych momentach resetuje mi komputer.

Jeśli nie są Państwo w stanie wywiązać się z mowy dostarczenia działającego produktu to proszę o przekazie mi informacji o procedurze odstąpienia od umowy i zwrotu moich pieniędzy. 

• TPIKSEL's avatar
    TPIKSEL
    Rising Novice
    10 months ago

powiem tylko tyle ze problem dalej wystepuje, jakby co 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej @TPIKSEL @GreguxD 

Dzięki za Twoje zgłoszenie oraz dotychczas wykonane kroki. 

Na angielskim forum AHQ znalazłem podobny problem związany z EA FC 24, gdzie rozwiązanie, które było pomocne w tym przypadku znajdowało się tutaj

• TPIKSEL's avatar
    TPIKSEL
    Rising Novice
    10 months ago

dziekuje za zainteresowanie tematem. opcje izolacji rdzenia - integralnosc pamieci mam wlaczona i niestety nie rozwiazuje to problemu. w dalszym ciagu gra w losowych momentach resetuje mi kompa. czyli moj apel o pomoc jest nadal aktualny

• TPIKSEL's avatar
    TPIKSEL
    Rising Novice
    9 months ago

Witam. Problem dalej występuje wywala w losowych momentach. Z tego co widzę na zagranicznym forum jak i reddicie ludzie wymieniają ten problem i nie umieją go rozwiązać. Czy deweloperzy EA jak i samo EA planuje jakoś pomóc? 

• Udało się komuś rozwiązać ten problem? Ja mam to samo. Wlacza się gra i przy wyświetleniu menu komputer się wyłącza i po 2-3 sekundach ponownie się uruchamia. Nie ma żadnego błędu ani nic. Poprostu to jakiś szajs. 

• @TPIKSEL Chyba wszyscy mają to w * gra sprzedana i na tym się kończy. To poprostu jakaś masakra 🙈🙈
  • Udalo sie komus do tego dojsc? Gralem normalnie, nagle sie samo wylacza. Rtx 4090super , 64gb ram, i9 13980hx. Parodia jakas, 500h mozna bylo grac, teraz sie nic nie da zrobic 

• MCK_983's avatar
    MCK_983
    Newcomer
    4 months ago

Ja mam ten sam problem od kilku tygodni, był moment że problem ustąpił, ale wciąż gra wyłącza komputer. Naprawi to ktoś w końcu? 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,616 PostsLatest Activity: 5 hours ago