Forum Discussion

JJ_Joe_PL's avatar
JJ_Joe_PL
New Traveler
11 months ago

Gameplay i ogolna plynnosc

Witajcie, mam pytanie do posiadaczy fc25 na ps5 (inne platformy w sumie tez). Jak wyglada u Was gameplay i ogolna plynnosc np. w menu? Osobiscie dostaje pomalu szalu i nie wiem czy tylko u mnie tak jest czy to tradycyjnie problem gry. Mianowicie klikam kolko akcji najezdzam na Wyslij do klubu, podswietla mi sie na zielono i musze kliknac kilka razy X zeby wyslac karte...poruszanie w lewo/prawo to samo. Non stop kazdy klawisz na padzie musze klikac kilka razy. Fc24 smigalo ok, inne gry i cala platforma ok....no i mecze...mam wrazenie, ze reakcje moich pilkarzy to nieustanny dramat. Squad battles, moments - porazka, rivals? Odbieram rywalowi pilke, wciskam podanie a jego pilkarz 16 razy zdazy odebrac mi pilke zanim moj zawodnik zrobi cokolwiek...obroty - zapomnij. Aspas z enginem lapany przez Acerbiego w trakcie spribtu. Glupie roll balle musze "mocno" wyginac analoga, zeby cokolwiek sie wydarzylo...czy tylko ja tak mam? 

Pingi by the way po 4-6ms (swiatlowod).

8 Replies

• @JJ_Joe_PLCześć, na xbox series s zagrałem w wersje próbną. Zawodnicy dostają laga mózgu. Nie da się grać z takim opóźnieniem

• u mnie na ps5 nie da się grać, ping 4-6m/s a zawodnicy mają betonowe buty, bez szans żeby kiwać samym lewym drązkiem, podania kończą sie na pierwszym zawodniku rywala, nie mam pojęcia w czym u mnie tkwi problem ponieważ imput delay mam w każdym trybie nawet offline, z problemem zmagam się od fify 19 wymienilem już wszystko co się dało i nic nie pomaga. Temat był poruszany wiele razy nie tylko na polskim forum.

https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/PS5-Input-delay-opoznienie-reakcji-kontrolera-offline/m-p/14048179#M12375

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/Ea-FC-24-When-Playing-Online-there-is-huge-delay-when-i-press/td-p/12955157

• JJ_Joe_PL's avatar
    JJ_Joe_PL
    New Traveler
    11 months ago

@9baginsTRAGICZNIE sie gra, najgorzej, ze "czuc" ze sama gra chodzi ok, fps etc. Ale ten input lag...przemasakrycznie to wyglada. Nie mowiac o tym, ze 99% przeciwnikow naoglada sie w necie tej samej taktyki turbo ultra pressing i g...o mozesz zrobic...

Nie wiem czy przypadkiem w FC24 (lub FIFA 23) nie bylo czegos takiego, ze zmiana ustawien kamery poprawiala znaczaco gameplay i input lag. Pamietam, ze kiedys to testowalem. Poszukam i dam znac. Moze tu tez zadziala...

• Też to miałem, pomogło wyłączenie modyfikatora czasu reakcji w ustawieniach.

• JJ_Joe_PL's avatar
    JJ_Joe_PL
    New Traveler
    11 months ago

Jak Boga kocham...czy ktoś może mi wyjaśnic O CO TU CHODZI?! Nie wierze, że jestem jakimś "wybrańcem" i tylko mi na PS5 ta "gra" działa jak jakiś totalny badziew?

W trakcie meczu, wciskam L1 i "Trójkąt" żeby zagrać górą i co? Podanie idzie dołem...włączam wyświetlanie sterowania i widzę, że pad "łapie" przyciski, ale gra nie - podanie idzie dołem...To tylko jeden przykład - podania są spóźnione, przełączanie zawodników spóźnione, wszelkie interwencje, odbiory - PADAKA. Wciskam zmiane zawodnika, po kilka razy, bo nie przełącza mi na tego którego chcę. Efekt? Przełącza się na jakiegoś randoma bo "wcisnąłem" kilka razy...Ja rozumiem, że to złoci piłkarze, wczesny etap gry etc....ale to jest jakiś kosmos...

Historia meczów i stan połączeń? WSPANIAŁE! (tak twierdzi strona EA...)

• U mnie jest to samo, jeszcze ping mocno dropy zalicza, mimo że stan mojej sieci jest dobry, przed meczem pokazuje 20 a w trakcie meczu przycina mnie na 1sekunde i nagle gra przyspiesza - ps5

• 9bagins's avatar
    9bagins
    11 months ago

nie wygląda to dobrze, zagrałem z ea play 8 godzin i na razie nie mam zamiaru tego kupować. Coś ewidentnie powoduje, że obraz u nas rozjeżdża się z tym co jest u przeciwnika tylko u niego wszystko jest git a u nas dziwne reakcje i niedokładne podania

• mam to samo , przy podaniach prostopadłych gra czasami przytnie .

jak gra zamula kazde podanie w nogi rywala .

jakosc polaczenia wspaniała .

liga 2

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,645 PostsLatest Activity: 50 minutes ago