Forum Discussion

EA_Pulsar's avatar
EA_Pulsar
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
5 months ago

Jak sprawdzić czy mój komputer PC spełnia wymagania?

Cześć wszystkim!

Częstymi problemami podczas uruchamiania nowej gry na PC są różnego rodzaju błędy, pojawianie się czarnego ekranu, awarie lub problemy z wydajnością. Dlatego zapoznaj się z minimalnymi wymaganiami gry, aby upewnić się, że Twój komputer je spełnia.

Jak mogę się dowiedzieć, czy mój komputer PC spełnia wymagania?

1. Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Ten komputer i wybierz opcję Właściwości.
    • Uwaga: Jeśli posiadasz Windows 10, możesz wyszukać folder Ten komputer, a następnie kliknąć go PPM.
  2. Pojawi się okienko z informacją o procesorze, pamięci RAMi systemie operacyjnym. Otwórz Menedżer urządzeń.
  3. Kliknij ikonę > obok menu Karty graficzne. Powinny wyświetlić się informacje o karcie graficznej.
    • Uwaga:  Znajdziesz tam nazwę jednej lub dwóch kart, w zależności od tego, czy posiadasz dedykowaną kartę graficzną, czy nie.

Podobne informacje o systemie możesz także znaleźć w raporcie Dxdiag

Dla przypomnienia, poniżej zamieszczę również wymagania sprzętowe EA SPORTS FC™ 25: 

Nie zapomnij też o regularnych aktualizacjach systemu oraz sterowników karty graficznej. Więcej na ten temat znajdziesz w tym artykule: Rozwiązywanie problemów z grafiką na komputerach PC

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,128 PostsLatest Activity: 3 hours ago