EA_Pulsar
Community Manager
2 years agoJak sprawdzić czy mój komputer PC spełnia wymagania?
Cześć wszystkim!
Częstymi problemami podczas uruchamiania nowej gry na PC są różnego rodzaju błędy, pojawianie się czarnego ekranu, awarie lub problemy z wydajnością. Dlatego zapoznaj się z minimalnymi wymaganiami gry, aby upewnić się, że Twój komputer je spełnia.
Jak mogę się dowiedzieć, czy mój komputer PC spełnia wymagania?
- Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Ten komputer i wybierz opcję Właściwości.
- Uwaga: Jeśli posiadasz Windows 10, możesz wyszukać folder Ten komputer, a następnie kliknąć go PPM.
- Pojawi się okienko z informacją o procesorze, pamięci RAMi systemie operacyjnym. Otwórz Menedżer urządzeń.
- Kliknij ikonę > obok menu Karty graficzne. Powinny wyświetlić się informacje o karcie graficznej.
- Uwaga: Znajdziesz tam nazwę jednej lub dwóch kart, w zależności od tego, czy posiadasz dedykowaną kartę graficzną, czy nie.
Podobne informacje o systemie możesz także znaleźć w raporcie Dxdiag.
Dla przypomnienia, poniżej zamieszczę również wymagania sprzętowe EA SPORTS FC™ 25:
Nie zapomnij też o regularnych aktualizacjach systemu oraz sterowników karty graficznej. Więcej na ten temat znajdziesz w tym artykule: Rozwiązywanie problemów z grafiką na komputerach PC