Forum Discussion

y3mzy's avatar
6 months ago

[PC] Gra nie uruchamia się - po chwili wraca do EA app

Siema, mam problem. Mam grę w subskrybcji ea play i gdy uruchamiam fc 25 przez chwile wyskakuje mi okienko EA Fc 25 i wraca do Ea nie włączając gry.

26 Replies

• zrobiłem format jak kolega wcześniej to samo przeinstalowałem fife na dysk z Windowsem nadal nic nie wiem o co chodzi 

• zabjca's avatar
    zabjca
    6 months ago

am ten sam problem FC 24 odpala się bez problemu a FC 25 tylko wyświetla logo i wraca do EA app. 

Zrobiłem już naprawę gry

Reinstalacje 

uruchamiałem jako administrator EA app oraz grę 

Nie wiem co mogę zrobić więcej

Windows 11 zaktualizowany (sprawdzałem kilka sekund temu) 

Stwrowniki od nviddi także aktualne 

Załączam dxdiag

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 months ago

@el_nikos2115 

Twój komputer nie spełnia minimalnych wymań gry. 

Spoiler

Pomimo wydajnego procesora Twoja karta graficzna nie będzie w stanie przetworzyć tego co dzieje się na ekranie. Ponadto Twoja karta graficzna nie jest ustawiona jako główne urządzenie do przetwarzania grafiki. Sugerowałbym, abyś zmienił ją na domyślne urządzenie dla lepszego działania komputera. Nie spowoduje to jednak uruchomienia gry. 

@G0f3r3k @Draraklor 

Dzięki za potwierdzenie!

@zabjca 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

1. Po pierwsze sprawdź proszę czy gra uruchomi się, jeśli zainstalujesz ją na partycji systemowej w domyślnej lokalizacji. W Twoim przypadku również widzę, że masz kilka partycji. 

W przypadku dalszych problemów: 

2. Wyłącz usługę Nahimic na Twoim komputerze. Jest to oprogramowanie do ulepszania dźwięku. W przeszłości podobne oprogramowanie powodowało podobne problemy w grach (sam mam tę aplikację wyłączoną na moim prywatnym komputerze)

3. Ponownie zainstaluj sterowniki karty graficznej. Tym razem wybierz czystą instalację. Odpowiednią opcję znajdziesz w zaawansowanych opcjach instalacji. 

Po wykonaniu powyższych kroków (1-3), jeśli problem będzie pojawiał się nadal uruchom grę z poziomu nowo utworzonego konta administratora.

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows

• Dziękuję za szybką odpowiedź 

Wykonałem również czynności z EA uk chat. (polski mi nie pomógł) 

EA app clear cahce

Ea app reinstall 

Wyłączyłem nahimic 

Gra zainstalowana na dysku systemowym (wczesniej była na dysku który mam przeznaczony do gier nvme ssd 2TB) 

Sterowniki zainstalowane jako czysta instalacje

i nic nie wskórałem gra wyświetla logo i mnie wyrzuca do EA app

Nie tworzyłem konta nowego administratora. Chciałbym jakieś inne rozwiącanie. 

Wedle mnie to wina anticheat tak jak było przy 24 pamiętam że była wtedy apka do odinstalowania anticheata i zainstalowanie go ponownie. masz może takie narzędzie ? 

Znalazłem narzędzie jednak to nie to. Gra się nie uruchamia dalej... Ehhhhh

• SUKCESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wystarczy dodać FC 25 do wykluczeń antywirusa lub go wyłączyć na czas odpalania gry. 

• mi nic też nie działała ale musisz mieć zegar dobrze włączony wejdź w ustawienia zegara ustaw region i włącz na czas automatyczny

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,232 PostsLatest Activity: 15 hours ago