No to wszystko jasne. Rozmawiał właśnie ze mną gościu z działu informatycznego z PLAY. Problem leży po obu stronach. EA oraz Play. Ea zmieniło peering serwerów a PLAY nie ma w zakresie tych serwerów , stąd są zawyżone pingi. Wkleję wam tutaj w skrócie co mi odpisali zaraz po telefonie. Zapewnili, że problem rozwiążą W PRZYSZŁOŚĆI, nie wiadomo kiedy. Zależy to też od ilości zgłoszeń. DZWOŃCIE, NĘKAJCIE ich niech to ogarną bo teraz to nie ma sensu w ogóle grać. Pozdro i mam nadzieję, że pomogłem.
Routing ruchu w Internecie zależy od wielu czynników i jest dynamicznie zarządzany przez sieci pośredniczące należące do innych dostawców usług, na które nie mamy wpływu. Nawiązując do przesłanych testów, ping w naszej sieci ma wartości niskie. Warto pamiętać, że ping (opóźnienie) nie jest gwarantowanym parametrem, ponieważ może się zmieniać w zależności od obciążenia sieci, trasowania przez zewnętrzne węzły oraz polityki operatorów międzynarodowych. Na podstawie eskalacji , stwierdzono brak peeringu pomiędzy serwerami dostawców - zakres ten ma jednak być rozszerzony.