Witam, od około miesiąca czasu mam problem z pingiem w grze, wcześniej wynosił on ok. 16ms, a obecnie około 40-50ms. Próbowałem chyba wszystkiego, re-install gry, format komputera, zmiana dns, reset ...
U mnie podobnie - jak ostatnio. Ligę weekendową zagrałem na dobrym pingu (4-8ms). Wczoraj znowu problem wrócił.
Sprawdzałem trasy połączenia do serwerów EA i jak ping był dobry to trasa nie wyglądała może najlepiej (sporo serwerów po drodze) ale serwery PL. Wczoraj sprawdzałem trasy i sygnał idzie przez serwery w Hamburgu...
To na 99% wina dostawcy (UPC -> Play). To po stronie dostawcy leży przez jakie serwery się łączysz do serwera docelowego...
Zgłaszałem już kilka razy to do Play ale odpowiadają oczywiście, że po ich stronie nie ma problemu bo wszystkie odczyty mieszczą się w ich normach (dla nich 60ms to też spoko...). Olewają temat i zamykają zgłoszenia bez większych wyjaśnień. Pech chciał, że podpisałem nową umowę jakieś 3tygodnie przed wystąpieniem pierwszych tych problemów i nie miałem już jak tego cofnąć. Nie mam zamiaru się z nimi bujać przez następne 2 lata. Wyślę jeszcze kilka zgłoszeń pewnie i zgłoszę to do UOKiK albo rzecznika konsumentów. Marne szanse, żeby przez to rozwiązać umowę no ale spróbuję. No czyje się lekko wyru****y ;)
Play (przynajmniej ten po przejściu z UPC) wypada najgorzej spośród lokalnych dostawców u mnie.
Jak Wam się chce to też może zgłaszajcie to do Play
About FC 25 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,694 PostsLatest Activity: 2 years ago