Niestety też od czasu przejęcia UPC przez Play mam cały czas problemy głównie z pingiem w grach , wcześniej wynosił on 10-16 , od lipca 2024 pierwszy problem był gdzie ping wzrósł do 25 bo wielu telefonach udało się przywrócić wszystko do normy na około 2 miesiące , lecz później problem znów powrócił i się utrzymuje aż do teraz z tym że od 3-4 tygodni ping wzrósł o kolejną wartość i pokazuje 35-45.
Był technik dosłownie 2minuty odpiął router nowy chodź mówiłem że to nie wina routera i poszedł .
Telefonicznie cały czas ta sama gadka , rzekomo jakiś błąd w oprogramowaniu i jednym przyciskiem mi to zrobią w poniedziałek , niestety nic nie zrobili a ja żadnej informacji nie dostałem.
Testy śledzenia trasy tracet do serwera EAsą tragiczne , wcześniej tą droga była krótsza do serwera który jest w Warszawie a teraz trasa idzie przez Węgry,Francję,Szwecję ,Niemcy itd. I dopiero trafia docelowo do Warszawy.
Również lokalizację pokazuje mi inna , jestem z Wałbrzycha a pokazuje Bytom,gdzie wcześniej miałem Wałbrzych.
Teraz kazali mi robić testy certyfikowane w programie pro speed test i one wychodzą ok według nich , chodź sama lokalizacja o której wspomniałem już jest inna.