Forum Discussion

Skopii03's avatar
Skopii03
Seasoned Newcomer
2 days ago

Problemy z pingiem EAFC25

Witam, od około miesiąca czasu mam problem z pingiem w grze, wcześniej wynosił on ok. 16ms, a obecnie około 40-50ms. Próbowałem chyba wszystkiego, re-install gry, format komputera, zmiana dns, reset routera, kupno nowego kabla eth i wiele wiele innych, lecz bez efektów. Połączenie mam po eth, na speed testach wszystko w porządku, w innych grach nie odczuwam problemów.

10 Replies

• fijal7891's avatar
    fijal7891
    Seasoned Novice
    2 days ago

sprawdź sobie trasy, u mnie ping wcześniej około 5-10ms, teraz 50ms, muszę grać z osobami w Niemczech, wtedy ping na poziomie 35ms. W sumie ciężko nazwać to graniem... :D Od jakiego operatora masz Internet?

• AeRNjKVXzz51U's avatar
    AeRNjKVXzz51U
    Seasoned Newcomer
    2 days ago

u mnie to samo, zawsze mialem po 12-15 pingu, pozniej 18-22 a teraz 38-50. ciagle laczy mnie z francuzami niemcami lub szwedami. nie pamietam kiedy ostatnio gralem z Polakiem. dzwonilem do operatora to mowia ze u nich jest wszystko w porzadku, EA pewnie znowu cos zepsulo i nie dziala matchmaking po lokalizacji. dziwne bo ludzie z warszawki maja ping 4-8 i nie maja problemow 

• Gonzii999's avatar
    Gonzii999
    Seasoned Novice
    2 days ago

Mam dokładnie tak samo... Miałem 18 pingu max. Teraz gram ciągle z niemcami itd. Jaki operator internetu ? Ja mam play światłowód 1GB... Przy innych grach mi działa normalnie wszystko jak przed aktualizacją, więc obstawiam, że po aktualizacji coś spieprzyli...

• mam to samo nie wiem od czego to zalezne myslalem ze przez jakas aktualizacje samego windowsa próbowałem odinstalowac ale czaly czas to samo 

• Ryuum's avatar
    Ryuum
    Rising Newcomer
    20 hours ago

U mnie jest to samo. Play 1Gb/s.

Co ciekawe mieszkam w Katowicach, a według geolokalizacji mój internet jest z Krakowa. Play nie widzi problemu, twierdzą, że wszystko jest ok, co nie jest zgodne z prawdą. U mnie po wpisaniu w konsolę /ping 8.8.8.8 daje wynik 28 ms.

W grze ping to minimum 35, a najczęściej 42-46 ms.

Zerkniecie proszę, czy u Was też daje taki wynik?

• Gonzii999's avatar
    Gonzii999
    Seasoned Novice
    20 hours ago

Też jestem z okolic Katowic i mam dokładnie 1 do 1 tak jak ty i neta i pingi... z tym , że mam lokalizację Wrocław xD 

• AeRNjKVXzz51U's avatar
    AeRNjKVXzz51U
    Seasoned Newcomer
    19 hours ago

mam ten diabelski internet z play, okolice wroclawia a lokalizacje mam na katowice/warszawe. z playem sie cos stalo bo moi znajomi maja od innych dostawcow i im smiga wszystko, popieprzyli cos z routami albo cos a jak zadzwonisz to i tak powiedza ze u nich wszystko gra i smiga xd

• AeRNjKVXzz51U's avatar
    AeRNjKVXzz51U
    Seasoned Newcomer
    19 hours ago

a no i jak pinguje 8.8.8.8 to wychodzi 28-35 pingu, jak pinguje 1.1.1.1 to 19 pingu a jak wp pl to jakies 26 stale. normalnie mialem roznice od 12 do max 20 a teraz dajcie spokoj, +40 pingu i wszyscy w gierce sie tak wylewaja ze szkoda czasu w to grac

• Gonzii999's avatar
    Gonzii999
    Seasoned Novice
    18 hours ago

Mało tego że Ci powiedzą, że wszystko gra to umowę masz tak skonstruowaną ,że mogą Ci "W RAZIE PROBLEMÓW i PRZECIĄŻEŃ" dostarczać ileś tam procent internetu który masz zagwarantowany w umowie. Złodziejskie ścierwo i tyle w temacie. Moja radiówka lokalna mi chodziła lepiej 50tka i miałem pingi 8-10 ms. Nabrałem się jedynie na to, że stabilniej będzie. Trzeba ich zgłaszać gdzie się da, aczkolwiek sprawy się ciągną latami i raczej nic z tego nie ma. Tutaj akurat raczej wyjątkowo nie leży wina po stronie EA...

• AeRNjKVXzz51U's avatar
    AeRNjKVXzz51U
    Seasoned Newcomer
    17 hours ago

4 miesiace walczylem o zmiane routera ktory przegrzewal sie po godzinie od momentu podlaczenia do niego chociazby telefonu wiec nie licze na to ze te sku*****ny cokolwiek zrobia teraz

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,353 PostsLatest Activity: 2 minutes ago