Forum Discussion

Danixon234's avatar
Danixon234
Seasoned Newcomer
2 months ago

Przegrzewanie konsoli ea fc 25

Jest jakiś problem z tą grą. Mam ps5 grając w inne gry wszystko działa bez zarzutów. Lecz włączając EA fc 25, chcąc zagrać mecz podczas wprowadzenia do meczu konsola wariuje i pojawia sie komunikat o przegrzaniu następnie konsola się wyłącza. Przypomnę, że grając w inne gry nie ma tego problemu. Co mam zrobić, aby to naprawić. Gra za 380 zł btw.

4 Replies

• Danixon234's avatar
    Danixon234
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Tylko, że to wina waszej gry nie konsoli. Konsola jest nowa ma 3 miesiące, wszystkie inne gry działają prawidłowo i mogę w nie grać cały dzień. Tylko podczas odpalania ea fc 25, a dokładniej jakiegoś meczu np w karierze bądź podczas negocjacji czy konferencji przedmeczowej, występuje komunikat o przegrzaniu. Także to nie jest to wina mojej konsoli Tylko waszej gry 😉

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Zgodnie ze wskazówkami SONY:

• Sprawdź, czy otwory wentylacyjne z boków i tyłu konsoli PS5 nie są zatkane ani przysłonięte. Postaraj się, by po każdej stronie konsoli było co najmniej 10 cm wolnego miejsca. 
    • Nie stawiaj konsoli na dywanach ani chodnikach z długim włosiem. 
    • Nie ustawiaj konsoli w wąskich ani ciasnych miejscach. Nie pozwól, by w otworach wentylacyjnych konsoli PS5 lub wokół nich gromadził się kurz.

Usuwaj kurz z otworów wentylacyjnych

Ze względów bezpieczeństwa przed rozpoczęciem czyszczenia zawsze odłączaj przewód zasilania AC z tyłu systemu. Korzystając z odkurzacza o niewielkiej mocy usuń kurz, który zgromadził się wewnątrz i wokół otworów wentylacyjnych.

Problem nie został rozwiązany?

Skontaktuj się z Pomoc PlayStation, by uzyskać dodatkową pomoc.

• Danixon234's avatar
    Danixon234
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Nie ma tych błędów z wyłączenia się konsoli

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,616 PostsLatest Activity: 10 hours ago