Forum Discussion

Kubaloo69's avatar
Kubaloo69
New Novice
7 months ago

Re: Problem with lagging

Cześć,

Tylko w grach online. Zaczyna mi przycina, gdy zaczyna się wiecej dziać na murawie.

Pozdrawiam.

7 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 months ago

Przeniosłem Twój wątek na tablicę w języku polskim. Jeśli gra laguje tylko w trybie online może mieć to związek z połączeniem. Na wszelki wypadek, obniż detale i zmniejsz rozdzielczość, aby sprawdzić czy ma to wpływ na płynność rozgrywki. Dzięki temu będziemy wiedzieć na czym się skupić, jeśli problem nie wystąpi na niskich detalach.  

Usuń wcześniejszy folder ustawień gry. 

- Przenieś na pulpit folder ustawień gry. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 25  

(folder AppData jest folderem ukrytym) 

- Usuń też profil ustawień osobistych 1 ,zaraz po uruchomieniu gry. 

• Kubaloo69's avatar
    Kubaloo69
    New Novice
    7 months ago

Jeśli chodzi o ustawienia gry to testowałem to na niskich, ultra i automatyczne. Niestety bez zmian. Rozdzielczość zmieniałem, lecz nadal to samo. Na chwilę na pewno pomogło zmiana z pełnego ekranu, na okno bez ramek, ale to tylko na chwilkę. Internet jest jak najbardziej w porządku. Ping nie przekracza 20ms. Gra została również usunięta i zrobiony format kompa i na nowo zainstalowany system. Chciałbym również dodać, iż te przycinki zaczęły występować po przed ostatnim patchu. 

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    7 months ago

Czy w systemie jest aktywny jakiś antywirus? Jeśli tak, dodaj grę do jego wyjątków. 

Upewnij się, czy w systemie zostały zainstalowane wszystkie aktualizacje. LINK  Aktualizacje gier zawsze są wydawane pod kontem najnowszej wersji systemu.  

Jeśli to nie pomoże, uruchom system w trybie czystego rozruchu. LINK

• Kubaloo69's avatar
    Kubaloo69
    New Novice
    7 months ago

Niestety żadne z powyższych nie pomogło ☹️

EDIT.

Zmieniłem rozdzielczość z 2560x1440(16:9) na 1920x1080(16:9) i problem znikł. Niestety jakość grafiki się pogorszyła.

• Kubaloo69's avatar
    Kubaloo69
    New Novice
    7 months ago

Powyższa instrukcja pomogła w 75%. Częstotliwość występowania przycinek zmalała i to ogromnie. Niestety te przycinki nadal występują. 

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    7 months ago

Może to w takim razie przez konflikt sterowników, lub jego wersję. Zamknij dodatkowo inne aplikacja działające w tle, zwłaszcza te do optymalizacji ustawień. Włącz też tryb gry w ustawieniach systemu windows. 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,613 PostsLatest Activity: 3 hours ago