fijal7891
2 months agoSeasoned Novice
serwery warszawa
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Internet mam z Play (UPC) 600/600.
Sprawdziłem trasy do Frankfurtu i Warszawy. Zostały porównany i po czyjej stronie leży wina. Chatgpt stwierdził że Microsoftu.
Brak bezpośredniego wejścia do Microsoft Warsaw z UPC, wina Mcrosoft. Oni decydują, gdzie przyjmują ruch i jak go routują.
Brak lokalnego peeringu UPC ↔ Microsoft w PL, wina Obu (UPC i Microsoft). Microsoft mógłby go nawiązać, UPC mogłoby go kupić
Fizyczna lokalizacja zasobów (VM vs IP), wina Microsoftu. Może przypisywać IP z PL do maszyn w DE
u mnie jest tak samo od czasu tej aktualizacji, nie mogę nawet grać. jestem w Lublinie i grałem na poziomie 12 i niższym, ale teraz dostaję 40-50
Pytanie tylko dlaczego u niektórych ludzi mających internet z play/UPC problem występuje, a u innych nie
nie sądzę, żeby to była wina internetu, mam naprawdę dobre wifi i bardzo dobre pingi w innych grach, np. warzone
W innych grach ping pokazuje noramlny, max 10ms. Cod"Balck Ops 6, Counter Strike , Efootball czy FragPunk. Teraz FC25 pokazuje 50ms....