Forum Discussion
Nic wam narazie nie da zmienianie ustawień bo problem jest ewidentnie po stronie ea.Mi przed aktualizacja we wtorek wszystko działalo normlnie a po tej aktualizacji nie da się grać.Opóźnienie,zawodnicy jak muły,odbiór i przecięcie piłki nie istnieja.Jednym słowem narazie nie da się grać normalnie.Najlepsze jest to że śledze te fora i jeszce nie widziałem żadnej odpowiedzi ze strony ea nawet żaden admin się nie odezwał masakra...
Dokładnie, najgorsze, że nie ma żadnej, ale to żadnej informacji! Ja zrobiłem wszystko co mogłem każde możliwe ustawienie z forum, przeinstalowałem windowsa no po prostu wszystko co się da. Jest ewidentny problem z grafiką 4060 bądź windowsem 11. Może na 10 działa płynnie. Chociaż na anglojęzycznym widziałem, że też z windowsem 10 jest problem. Liczyłem, że ostatnia aktualizacja naprawi problem. Niestety firma ea ma w głębokim poważaniu graczy z pc. Kupowałem ostatnie 3 edycję następnej już na pewno nie kupię.
- Helmansik884 months agoNew Rookie
CZY KTORYŚ Z ADMINÓW JEST CHOCIAŻ W STANIE SIĘ USTOSUNKOWAĆ DO TEGO CO SIĘ DZIEJE Z TĄ GRĄ. EWIDENTNIE NA PC GRA NIE JEST Z OPTYMALIZOWANA. NA ZWROT HAJSU NIE MA CO LICZYĆ JESLI CHODZI O GRANIE IDZIE ZROBIĆ ABY GRA BYŁA PŁYNNA BO WYSTARCZY ZABLOKOWAĆ GRĘ NA 60 FPS ALE WYSTĘPUJE OPÓZNIENIE WIDOCZNE GOŁYM OKIEM. ŻADNE Z USTAWIEŃ CO SĄ OPISANE TU NA FORUM, YT, CZY REDDIT NIE DZIAŁA... TESTOWANA NA WINDOWS 11 czy 10 oraz z wieloma wersjami sterownika nvidia. PO PROSTU CO MY GRACZE MAMY W TYM MOMENCIE ZROBIĆ BO JA OSOBISCIE CZUJE SIĘ OKRADZIONY OD DWÓCH TYGODNI ZAMIAST CZERPAĆ RADOSC Z GRY TO WALCZĘ Z USTAWIENIAMI... JESLI MACIE TO SAMO PODKRĘCAJCIE TEN TOPIC MOZE GO WRESZCIE KTOŚ ZAUWAZY I SIĘ USTOSUNKUJE
- 4 months ago@Helmansik88 nikt Ci tutaj nie odpisze bo niby co maja napisac? XD maja to gdzies bo ludzie juz kupili gre. Tez wszystkie juz chyba opcje u siebie sprawdziłem i nic.. gdyby jeszcze non stop gra chodzila zle to ok, moze mam slaby sprzet/internet (gdzie nie mam 😉 ale u mnie jest tak , ze 1 mecz gra chodzi idealnie a nastepne 20 mam taki delay, ze kazdy mecz jest lostem bo mimo, ze moge byc od kogos lepszy to co z tego skoro on ma przewage "w czasie" . Wszyscy sie ruszaja zgrabnie i szybko a moi to slonie.
- 4 months ago
Ja czekam jeszcze pare dni jak tego nie naprawią to już tego ścierwa nigdy nie kupie.Śmiechu warte komp za 10 tys. gdzie każda inna gra śmiga płynnie a ea fc oczywiście spier... jak zawsze optymalizcja gry leży.Najlepsze jest to że nie ma żadnego odzewu ze strony ea dla graczy pc mają to w *.Wyje..aliśmy po 300 zł i dziękuje.Żeby ta firma upadła życze im tego
- 4 months ago
Nie ma szans ze to ogarną jak nie zrobili tego do tej pory, to jest jakaś abstrakcja że nic sie z tym nie da zrobić. Ea jak zwykle kompy ma gdzies... Człowiek nawet normalnie w gre sobie nie moze pograc
- 4 months ago
Pytałem na zagranicznym forum i inni też tak mają. A więc pozostaje nam czekać na aktualizację i mieć nadzieję że ona coś poprawi . Jak nie no to cóż, gra do kosza i wyjdzie na to że 300 zł poszło aby pograć jakieś 3 tyg xD
- 4 months ago
Niestety, ta imitacja gry piłkarskiej (FC25) nie działa na PC. Płynność rozgrywki dramatyczna. Próbowałem już wszystkiego. Tylko czekać aż zlitują się i wrzucą aktualizację, aczkolwiek wątpię. Granie na PC umiera.
- 3 months ago
Ja to samo ! Mam wyjeb na nich ! Już nie mogę się doczekać aż konami wypuści grę i nik już tego ścierwa nie kupi....
- 3 months ago
Dobra Panowie, posiedziałem wczoraj na rededicie i znalazłem dzieki pomocy jednego ziomka rozwiązanie ! :D
Co jest pewne to to, że FC25 nie lubi się z monitorami z G-synciem.. i jak w moim przypadku i innych 144Hz nie bardzo współgrają z fifką..O to co zrobiłem, wyłaczyłem w monitorze g-synca oraz w grze jak i w Nvidii. W grze wylaczylem synchronizacje pionową a w nvidii ustawiłem na włączoną. Rozdziałka i 144hz zostawiłeem jak były. Gra zaczeła lepiej chodzić, ale wciąz to nie było to co powinno być i teraz uwaga creme de la creme. Zmieńcie kamere w grze na Telewizyjną 3 bądź Telewizyjną. Tak, kamera robi to opóźnienie XD z tego co ludzie pisali to możliwe, że jak mamy normalną kamere to mamy całe boisko plus trubuny przez co kompputer musi wiecej renderowac obrazu. Na tej telewizyjnej niestety jest blisko dość mocno przez co ciezej troszke sie gra bo nie widać tak duzo jak przy innych kamerach, ale przynajmniej gra w końcu chodzi płynnie :D jeszcze musze posprawdzać ustawienia z innymi kamerami.
Tak więc telewizyjna 3 badz zwykla telewizyjna
- Wysokość: 20
- Powiększenie: 0 badz 5
- reszta standardowo .
- 3 months ago
Nic to nie daje mi :/ już brak na to gów... słów, raz chodzi w miarę okej a kolejny raz nie idzie grać
- 3 months ago@Kamka92 moze przez ta aktualizacje? wlasnie sciagam i jestem ciekaw jak bedzie chodzić. Przed aktualizacja na bank to działało bo dużo osób na rededicie pisało, ze im tez to pomogło.
- Helmansik883 months agoNew Rookie
No ja ostatnio tez znalazłem doraźne ustawienia aby to wszystko w miarę smigało.Masz rację podstawą jest włączona opcja v=sync w ustawieniach nvidia (można testować różne kombinacje na szybkie itp) W grze wyłączona
Druga sprawa jako, że mam ekran 144 hz bez G-synca to trzeba w grze ustawić Refresh rate na odświeżanie monitora, następnie max refresh rate na 60 w moim przypadku. W ustawieniach nvidia niestety zablokowania na konkretnej ilości klatek zwiększa delay, Gra przynajmniej nie rwie, a opoźnienie jest w miarę grywalne. Przetestuje opcję z kamerką @UNLUCKYo0o jakbyś coś jeszcze znalazł to daj znac :D bo ja od paru tygodni twardo walczę z tymi ustawieniami :D
About FC 25 Problemy techniczne
Recent Discussions
- 37 minutes ago
- 2 hours ago
- 3 hours ago
- 3 hours ago