Forum Discussion

Bulwark_BC's avatar
Bulwark_BC
Seasoned Newcomer
4 months ago

Własne ustawienia klawiatury

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Napotkałem problem, z którym nie potrafię sobie poradzić w oparciu o poprzednie wersje gry.

Po ustawieniu klawiatury zapisałem ją już kilkakrotnie jako "Własne A"

Po uruchomieniu szybkiego meczu wybierając stronę mam do dyspozycji tylko ustawienia

klawiatury jako klasyczna, alternatywna lub dwa przyciski.

W żaden sposób nie mogę wybrać własnego, zapisanego ustawienia. Czy ktoś może mi

podpowiedzieć jak to ustawić lub gdzie popełniam błąd ?

Dziękuję serdecznie z góry za odpowiedź

6 Replies

• Rozwiązałeś już problem ? Ja mam tak że ustawie Własne A i gdy wchodze szybki mecz i ustawienia sterowania to zamiast Własne A jest undefined i mam inaczej przypisane klawisz , odinstalowałem gre i usunąłem profile i folder z settings i nic nie pomogło  ,w sezon tak samo

• Bulwark_BC's avatar
    Bulwark_BC
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Hej. Tak. Odpal szybki mecz, wybierz jako sterowanie "alternatywna" wyedytuj według własnego uznania i zapisz jako WłasneA. Poprzednio też miałem jako undefined i to pomogło. Jeśli nie zadziała wykonam to jeszcze raz i podam szczegóły. Daj znać

• Bulwark_BC's avatar
    Bulwark_BC
    Seasoned Newcomer
    25 days ago

Przepraszam za poślizg w odpowiedzi. Szpital zaliczyłem i troszkę zdrowie zawiodło.

Przed konfiguracją ustaw/zmień tak aby sterowanie było tylko klawiatura BEZ MYSZY !!!

1. włącz "szybki mecz"
    2. wejdź w klasyczny mecz i wybierz stronę
    3. bez względu na tryb ustawienia wciśnij klawisz D
    4. ustaw całą klawiaturę dla ataku i obrony - tutaj musisz być pewny, że zmieniasz ustawienia dla tego samego wariantu czyli "klasyczna" , "alternatywna" , "dwa przyciski" JEŚLI ATAK USTAWISZ NA JEDNEJ A OBRONĘ NA DRUGIEJ TO WIESZ CO Z TEGO BĘDZIE --- NIE MOŻESZ SIĘ TUTAJ POMYLIĆ !!!!!
    5. po edycji wciśnij esc, komputer zapyta o konfigurację, wybierz "własne A"
  • Ja mam podobny problem.  Gdy edytuje ustawienia klawiatury, nic sie nie zapisuje, nie moge nawet sterowac pilkarzami a przyciski to oszalaly wszystkie, dopiero jak ustawie ALTERNATYWNE to wedlug alternatywnych moge grac.  Wczesniej wszystko w miare dzialaly, tylko lekko wariowaly przyciski czasem.

• Bulwark_BC's avatar
    Bulwark_BC
    Seasoned Newcomer
    13 days ago

Nie ma innego rozwiązania prócz podanego powyżej. 3 dni temu kupiłem nowy komputer, dzisiaj pobrałem FC25 i po raz kolejny ustawiłem sterowanie w sposób jaki podałem wcześniej. Wszystko działa tak jak powinno. Jeśli nadal masz problem proponuję czystą instalację Windows. Przed tym krokiem wejdz kolejno w : dysk C -> Użytkownicy -> "twój profil" -> AppData -> Local. Tutaj znajdziesz folder : EA SPORTS FC 25. Usuń go i uruchom grę ponownie. Postępuj wg tego co powyżej napisałem i ustaw wszystko od początku. Skoro u mnie działa to musi działać u innych. Cuda nie istnieją !!!

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,642 PostsLatest Activity: 2 days ago