Forum Discussion

Arcance_PL's avatar
Arcance_PL
Seasoned Novice
5 months ago

Wysoki ping po konserwacji serwerów

Zgłaszam problem z wysokim pingiem po konserwacji serwerów EA. Normalnie grałem na pingu około 22 ms, aktualnie w godzinach porannych mam około 25 ms, popołudniu około 60 ms a wieczorem około 120. Problem ten występuje tylko i wyłącznie w EA FC 25 zarówno w rivals jak i mistrzostwach. Platforma: Xbox series X

18 Replies

• Arcance_PL's avatar
    Arcance_PL
    Seasoned Novice
    5 months ago

A najlepsze jest to że nikt się nie wypowiedział z EA w tym temacie a coraz więcej osób na Facebooku zgłasza to samo 😂😂😂 

• Orange, nawet logowalem sie u niego na swoje konto bedac przejazdem w wawie i faktycznie tam pingi byly ok, czyli ewidentnie cos z  play, bo na kompie zadnych zmian ostatnio nie bylo/ aktualizacji itd, troche nie chce mi sie robic formata, watpie ze to by pomoglo, szczegolnie ze resetowalem router do fabryki, ustawienia kart sieciowych itd, nawet przez tel sie laczylem ale tez niestety play wiec to samo bylo 

• tuz po konserwacji serverow ping skoczyl, ale tez w Play wiec to jest mylace, moze jedni i drudzy zawinili, Play i EA nic nie robia, nie przyznaja ze jest problem, dwie najgorsze firmy pod slacem sie spotaly

przy 30+ ping podania nie wychodza , za wolna sie ruszaja zawodnicy , w zwiazku z czym zawsze przegram i nie mozna dalej grac, to bezcelowe, jestem wysoko w lidze 

• Gonzii999's avatar
    Gonzii999
    Seasoned Rookie
    4 months ago

Zgłaszajcie to masowo do PLAY do obsługi klienta. Poczatkowo to olewali, teraz oddzwania dział techniczny i proszę o 4h trackery z serwerów podczas grania, także coś tam zaczynają działać. Także im więcej was to zgłosił tym lepiej.

• to sie dzieje w innych krajach tez wystarczy poszperac, po zmianach w matchmakingu, widocznie EA teraz placi mniej wiec sa zadowoleni, na 10% stawiam ze popelnili jakis blad nieumyslnie, na 90% ze umyslnie

wiec skoro sie to dzieje w innych krajach to to nie jest tylko Play, bo to by nie mialoby sensu, Play musi miec jakas infrastrukture sieci niekompatybilna z tym co zrobila EA, i im sie beknelo za to, ale inicjatorem tej sytuacji jest EA z jej ciaglymi bezsensownymi patchami, ktore nic nie wnosza pozytywnego

pewnie mozna do jednych i drugich, ale ignorowanie EA to jest blad, problem wystepuje niezaleznie od platformy PC, Xbox, PS5, PS4

• lucidstorm's avatar
    lucidstorm
    Rising Rookie
    4 months ago

jezeli to nie lezy w ich interesie to sie nie wypowiedza:), w innych krajach jest to samo, tyle ze nie zrobili jednego posta tylko wiele postow z paroma odpowiedziami i nie widac tego, umknelo to uwadze, za malo likow, postow, i slaba jakosc postow, chyba ze wiesz czego szukac

• Arcance_PL's avatar
    Arcance_PL
    Seasoned Novice
    4 months ago

Ja prawdę mówiąc mam już dosyć tej firmy. Mowa o EA. Z roku na rok jest coraz gorzej, przez tyle czasu nikt ze strony EA się nie wypowiedział w tej sprawie, nie gram już w FC 25 i nie kupię żadnej gry od EA. 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,639 PostsLatest Activity: 23 days ago