kielanek
8 days agoSeasoned Novice
Wysoki ping
Ea czy ktoś ma zamiar w końcu naprawic problem który jest od prawoe 2 miesięcy? Na stronie ping pokazuje okolo 19ms a w grze sredni 35ms+ a normalny przed aktualizacja byl okolo 20-26ms
Ea czy ktoś ma zamiar w końcu naprawic problem który jest od prawoe 2 miesięcy? Na stronie ping pokazuje okolo 19ms a w grze sredni 35ms+ a normalny przed aktualizacja byl okolo 20-26ms
Fijal7891 Sprawdzę to I zapomnialem dodać ze gram na ps5
możesz również sprawdzić trasy do innych serwerów:
34.88.196.221 helsinki
20.215.128.50 warszawa
3.66.90.29 frankfurt
wysłałeś drugie raz to same zdjęcie z trasy
Fijal7891 o to Ci chodziło?
Tak. Trasa wygląda ok, Z Norwegii biegnie bezpośrednio do Holandii. Pytanie czy rzeczywiście gracze z Norwegii łączą się z tym serwerem. U mnie trasa najpierw biegnie na Niemcy a dopiero później do Warszawy.
Możesz sprawdzić ping, czy są straty i jakieś duże skoki: ping -n 100 155.133.248.41
Jeden z użytkowników stwierdził że zmienił ipv6 na ipv4 i ping wrócił do normalnych wyników, możesz to sprawdzić.
Czy o to ci chodziło? Fijal7891
po części to wina EA, ale rozwiązania szukaj w Play, bo tutaj temat krąży od 2mc i administratorzy nie udzielą ci odpowiedzi.
Dzięki, za podpowiedź, myślałem, że wina jest po stronie ea. Bo zaczęło mi się to dziać po aktualizacji
czyli jesteś w tej samej sytuacji co ja. Najszybszym sposobem jest zmiana operatora. Inna opcja to zgłaszanie non-stop w play problemu z trasą do serwera w Warszawie, ale kiedy i czy problem zostanie rozwiązany nikt nie wie.
w wierszu polecenia wpisz: tracert 155.133.248.41