Forum Discussion

Zborien's avatar
11 months ago
Solved

Zablokowanie odświeżanie ekranu na 60hz

Cześć.

W FC25 pojawił się u mnie ten sam problem co w FC24. W opcjach gry mam zablokowane odświeżanie na 60hz, pomimo, że monitor obsługuje maksymalnie 165hz. W FC 24 pomogła ręczna zmiana wartości odświeżania w pliku "fcsetup.ini", lecz w FC25 nie mogę go zlokalizować - w dokumentach nie ma w ogóle folderu FC25. Odpaliłem grę, zagrałem szybki mecz, tryb kariery i parę meczów w UT, ale folder nadal się nie pojawił.

Czy ktoś zna sposób na zmianę odświeżania ekranu?

• @Kolin_xx Plik z ustawieniami w tej edycji jest schowany. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Ścieżka do tego folderu wygląda tak:

C:\Users\TwojaNazwaUżytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 25

Jeśli nie widzisz folderu AppData musisz w opcjach włączyć pokazywanie ukrytych plików..

Ja obecnie pracuję nad pierwszym poradnikiem odnośnie optymalizacji.

10 Replies

• Siema, kolejna edycja i znowu ten sam problem. Pomimo posiadania 300hz matrycy, w grze zablokowane mam 60hz. W panelu sterowania NVIDIA, ustawiłem maksymalna wartość odświeżania ekranu ea fc, jednak nic to nie daje. Nie ma pliku fcsetup, który umożliwiał zmianę odświeżania w notatniku w ea fc 24, więc nie wiem co robić. Macie jakieś pomysły?

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    11 months ago
    @Kolin_xx Plik z ustawieniami w tej edycji jest schowany. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Ścieżka do tego folderu wygląda tak:

C:\Users\TwojaNazwaUżytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 25

Jeśli nie widzisz folderu AppData musisz w opcjach włączyć pokazywanie ukrytych plików..

Ja obecnie pracuję nad pierwszym poradnikiem odnośnie optymalizacji.
  • Jak już znajdziecie rozwiązanie to podlinkujcie je tutaj proszę

• zawada_film's avatar
    zawada_film
    Newcomer
    7 months ago

kupiłem grę 01.01.2025r - nadal nie mogę ustawić częstotliwości odświeżania.

• StefanMajster's avatar
    StefanMajster
    Seasoned Newcomer
    6 months ago

Ja mam to samo zmieniam odświeżanie w pliku a gra i tak sama przestawia i blokuje mi do 600…

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,631 PostsLatest Activity: 13 hours ago