Forum Discussion

wesolthc1's avatar
4 months ago
Solved

Zacinające się menu ea fc 25/PS5

Dzień dobry,
Od początku ea fc 25 borykam się z problemem zacinającego się menu który właściwie uniemożliwia cieszenie się grą. Podczas samej rozgrywki nie widzę żadnych przycięć, a mój ping to zwykle max 20 ms. Gra zawiesza się przy próbie włączenia meczu bądź otwarcia jakiejkolwiek paczki, o samym budowaniu sbc już nie wspomnę. Próbowałem już reinstalować grę, wyłączyłem modyfikator czasu reakcji, zmieniałem tryb grafiki, podłączałem konsolę po kablu oraz po WIFI ale niestety nic z tego nie pomaga. Raport z oceny połączenia w grze pokazuje że mam 81/100 pkt także wszystko wskazuje na to, że nie jest to wina internetu w szczególności, że w żadnej innej grze nie miałem nigdy takiego problemu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

• Hej @wesolthc1 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków jakie masz już za sobą.

Dla pewności sprawdź jeszcze jaka jest ilość wolnego miejsca na dysku, zmień stadion na inny (bez dodatkowych "zdobień") a także przejrzyj historię błędów konsoli (na wszelki wypadek podeślij ją nam).

Następnie usuń Ustawienia osobiste, wykonaj także zimny start konsoli, podłącz pad za pomocą kabla (pozosałe urządzenia USB odłacz) i przetestuj działanie gry. 

• nie zmieniaj nazwy pliku ustawień

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Hej @wesolthc1 

Dzięki za Twój post oraz listę kroków jakie masz już za sobą.

Dla pewności sprawdź jeszcze jaka jest ilość wolnego miejsca na dysku, zmień stadion na inny (bez dodatkowych "zdobień") a także przejrzyj historię błędów konsoli (na wszelki wypadek podeślij ją nam).

Następnie usuń Ustawienia osobiste, wykonaj także zimny start konsoli, podłącz pad za pomocą kabla (pozosałe urządzenia USB odłacz) i przetestuj działanie gry. 

• nie zmieniaj nazwy pliku ustawień
  • @EA_Kalina bardzo dziękuję za odpowiedź.
    Przetestuje wszystkie sugerowane przez Ciebie kroki i sprawdzę czy coś one zmieniły.
    Mam nadzieję, że się uda🙂

• @EA_Pulsar Po przetestowaniu przez dość długi czas gra faktycznie chodzi płynniej. Według mnie mógł pomóc zimny reset konsoli oraz zmiana stadionu bez dodawania modyfikacji. Bardzo dziękuję za pomoc 🙂 

• przelancoteusz's avatar
    przelancoteusz
    Newcomer
    2 days ago

Witam! Mam dokładnie tak sami problem.  Robiłem wszystko według twojej instrukcji i wciąż to samo. Jak mogę Ci podesłać historię błędów?EA_Kalina 

About FC 25 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 25? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.1,309 PostsLatest Activity: 19 hours ago