Forum Discussion

6Golona9's avatar
6Golona9
Rising Newcomer
8 months ago

Brak możliwości grania Rivals PROBLEM ANTYCHEAT!!!!!

Witam po długich rozmyślaniach stwierdziłem, że kupię tą jakże cudowną grę EA26. Od razu po zakupie gry zaczęły się cyrki, najpierw niby mój sprzęt nie spełniał wymagań (według minimalnych wymogów producenta karta graficzna 1050TI mieści się w minimalnym zakresie). wymieniłem tą kartę na lepszą, ale tego cyrku na kółkach ciąg dalszy odpalam grę wszystko pięknie chodzi aż do czasu gdy przy próbie zagrania jakiegokolwiek meczu w pierwszej połowie po około 5-30 minuty wyłącza mi się gra tak jakby ktoś kliknął ALT F4 bez żadnego widocznego komunikacie o błędzie, po sprawdzeniu logów systemowych wyświetla się błąd antycheat(załącznik). Próbowałem wszytkiego bo widziałem że ten problem spotyka sporo osób. 

Oto lista czynności które zrobiłem: 

reinstal ea app, reinstal ea fc, dodanie antycheata jak i gry aby zawsze odpalały się jako administrator, próba wymuszania na grze odpalenia w directX11, odpalenia na czystym systemie Windows, dodanie gry i anty cheata do wyjątków w windows defenderze, oraz osobno do zapory firewall. Jak nie trudno zgadnąć nic nie pomogło mogłem zagrać 2 mecze w squad batles i potem znowu powrót do tego co było.

Dodatkowo tylko podczas grania online pojawia się problem z padem, mianowicie nie mogę się nim ruszać  tylko wykonywać podania albo nie mogę przełączyć zawodnika i on samemu biegnie w jednym z kierunków, nie jest to wina pada bo sprawdzałem go w innych grach oraz próbowałem kilku różnych padów i nadal tak samo (oczywiście potem następowało zamkniecie gry) jedynie na chwile pomogło mi rozwiązanie z angielskiego forum aby dać grę nie na pełen ekran tylko bez ramek i włączyć Vsync ale potem oczywiście koniec meczu bo FIFA się wyłącza.

Proszę o pomoc ze strony EA, bo to co się dzieje jest kpiną i opluciem ludzi którzy płacą im za grę i oczekują chociażby możliwości zagrania jakiegokolwiek meczu 

1 Reply

• 6Golona9's avatar
    6Golona9
    Rising Newcomer
    8 months ago

jeszcze zapomniałem wspomnieć że wyłączyłem wszystkie nakładki jak i odinstalowałem Xbox game bar